Stap Web
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is het voordeel van een IT-security assessment?

Als u een bedrijf of instelling leidt, vraagt u zich wellicht af of een IT-security assessment voor uw bedrijf wel noodzakelijk is. Vooral directies van kleine bedrijven gaan ervan uit dat ze niet snel met een cyberaanval te maken zullen krijgen. Niets is echter minder waar. Juist kleinere bedrijven zijn kwetsbaar en dat weten ook cybercriminelen. Wanneer u een penetratietest laat uitvoeren weet u of dat ook voor uw onderneming geldt. Het voordeel van ethische hackers is dat zij geen misbruik maken van de buitgemaakte informatie. Hun enige doel is u te laten zien waar de eventuele zwakke plekken zitten.

Zijn uw klantgegevens veilig?

Wanneer u een webwinkel heeft, bewaart u klantgegevens op uw systemen. U moet immers weten waar pakketten moeten worden bezorgd of waar u uw diensten moet uitvoeren. Ook is het wel handig om contactgegevens te hebben als u uw factuur wilt versturen. Deze gegevens bewaart u natuurlijk niet in een ouderwetse kaartenbak. Als deze informatie wordt buitgemaakt door criminelen dan schaadt u daarmee het vertrouwen dat uw klanten in u hebben. Met een IT-security assessment in de vorm van een penetratietest die u laat uitvoeren door Rootsec, weet u of uw systemen voldoende beveiligd zijn. Zo’n IT-security beoordeling is dus zeker geen overbodige luxe.

Vraag een offerte aan voor meer veiligheid online

Vandaag de dag speelt ons leven zich grotendeels online af in veel gevallen. Ieder bedrijf maakt gebruik van systemen die met elkaar zijn verbonden. Dat maakt ze per definitie kwetsbaar. Rootsec kan een penetratietest uitvoeren om te zien welke gegevens onvoldoende zijn beschermd. Na een IT-security assessment weet u wat u moet doen om uw systemen beter te beveiligen. Kijk op rootsec.nl voor meer informatie. U vindt hier ook de contactgegevens als u nog vragen heeft of een vrijblijvende offerte wilt aanvragen. Een test kan zowel blind als na vooraf gedane kennisgeving worden uitgevoerd.