Stap Web
Image default
Vervoer en transport

Beste elektrische steps met verwisselbare batterij (en moet je er een kopen?)

Elektrische steps met verwijderbare accu’s zijn een recentere toevoeging aan de stepwereld. Ze hebben verschillende belangrijke voordelen en ideale gebruikssituaties waardoor ze perfect zijn voor een bepaalde subset van steprijders.

Laten we eens kijken naar de beste modellen, dan dieper ingaan op de specifieke voordelen die deze handige steps bieden, en dan onderzoeken of een step als deze de juiste keuze voor u is.

Soorten verwijderbare batterijen in elektrische steps

De uitdrukking “verwijderbare batterij” kan twee dingen betekenen als het gaat om elektrische steps.

Het betekent in de eerste plaats dat de batterij van de step uit de step zelf.

Maar het kan ook betekenen dat de step een extra batterijpakket kan ondersteunen (meestal bevestigd aan de stuurpen) om het bereik te vergroten, dat ook verwijderbaar is. Dit laatste wordt ook vaak een bevestigbare of verwijderbare batterij genoemd.

Sommige steps hebben alleen een verwijderbare batterij, andere hebben een standaard primaire batterij die niet kan worden verwijderd, maar die een extra batterijpakket kan ondersteunen als upgrade, en tot slot heeft een kleiner aantal modellen zowel een verwijderbare primaire batterij als een extra verwijderbare batterij kunnen ondersteunen.

Nadelen van elektrische steps met verwijderbare batterijen

Er zijn niet zoveel nadelen van elektrische steps met verwijderbare batterijen echt.

We zouden kunnen beweren dat de verwijderbare batterij extra gewicht toevoegt aan de step, maar dat is gewoon hoe dingen werken met batterijen in elektronische gadgets in het algemeen – hoe langer de batterijduur je wilt, hoe meer gewicht je moet accepteren. Met een verwijderbare batterij is een slot voor step ook belangrijk, je wilt niet dat de batterij gestolen kan worden door andere mensen.

Ook is er een groter risico op defecten vanwege de verwijderbaarheidsfunctie, omdat het verwijderen van de batterij een ander bewegend onderdeel aan de step toevoegt. Gelukkig zijn defecten met betrekking tot extra accu’s uiterst zeldzaam (ik kon er maar één van ontdekken).

Hoeveel kost een extra accu voor een elektrische step?

De kosten van een extra accu voor uw elektrische step is afhankelijk van het stepmodel, de accufabrikant en het accuformaat. De prijs kan variëren van € 99 tot € 300.

Hoeveel weegt een extra batterij voor een elektrische step?

Een extra batterij voegt tussen de 3 lbs / 1,5 kg toe en 6.5 lbs / 3 kg gewicht op uw step, afhankelijk van de grootte en capaciteit. Een deel van dat gewicht komt van het extra batterijrek zelf, en de batterij zonder het rek zal ongeveer 0,5 kg lichter zijn dan de volledige configuratie voor de extra batterij.

Moet je een elektrische step kopen met een verwijderbare batterij?

Ik beschouw zowel de mogelijkheid voor een step om een verwijderbare batterij te hebben, als de mogelijkheid om een extra batterij te ondersteunen, als zeer sterke voordelen. Als uw keuze is tussen step A, een gewone step, of step B, dezelfde step maar met een verwijderbare batterij, ga dan voor step A. Ook als u kiest tussen step A, een gewone step , en step B, die dezelfde step is met de optie om een extra accu te ondersteunen, kies altijd voor step A.

Dat gezegd hebbende, houd er rekening mee dat de meeste steps met verwijderbare accu’s geen echte langeafstandssteps zijn. Als je echt veel bereik van je step nodig hebt, ga dan meteen voor een aantal van de beste elektrische steps met een groot bereik.

 

https://nr1elektrischestep.nl/products/ninebot-zing-a6