Stap Web
Image default
Vervoer en transport

Hoe zit het met export naar Engeland na Brexit?

Na de Brexit hebben er enkele veranderingen plaatsgevonden met betrekking tot exporteren naar Engeland. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden voor export naar Engeland na Brexit.

Douaneformaliteiten

Sinds de Brexit zijn er douaneformaliteiten ingevoerd voor goederen die tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk worden verhandeld. Dit omvat onder andere het invullen van douanedocumenten, het verkrijgen van een EORI-nummer, het indienen van douaneaangiften en mogelijk het betalen van invoerrechten en belastingen.

Handelsovereenkomst

Het VK en de EU hebben een handelsovereenkomst gesloten die bepaalt dat er geen tarieven of quota gelden voor de meeste goederen die tussen beide gebieden worden verhandeld. Dit heeft geholpen om de handel te vergemakkelijken en de kosten laag te houden. Het is echter nog steeds belangrijk om de specifieke regels en vereisten voor uw specifieke productcategorieën te raadplegen.

Regelgeving en certificering

Met de Brexit zijn er ook veranderingen opgetreden in de regelgeving en certificering voor bepaalde goederen. Afhankelijk van uw sector en het soort producten dat u exporteert, kunnen er nieuwe regels en vereisten gelden, zoals productveiligheidsnormen, conformiteitsbeoordelingen en markeringen. Het is essentieel om op de hoogte te blijven van de relevante regelgeving om ervoor te zorgen dat uw producten aan de vereisten voldoen.

Transport en logistiek

Het transport en de logistiek zijn ook beïnvloed door de Brexit. Er kunnen veranderingen zijn in de douaneprocedures, zoals grenscontroles en douane-inspecties, die van invloed kunnen zijn op de doorvoertijden en kosten. Het is belangrijk om samen te werken met logistieke partners die ervaring hebben met grensoverschrijdend transport en op de hoogte zijn van de nieuwe vereisten.