Stap Web
Image default
Financieel

Heeft u recht op subsidie?

Misschien heeft u al eens gehoord dat het mogelijk is om subsidie groendaken te ontvangen voor de aanleg van groene daken. Dat klopt! Veel gemeenten, provincies en waterschappen willen namelijk de aanleg van groene daken stimuleren door geld beschikbaar te stellen voor inwoners. Een groen dak zorgt namelijk voor een klimaatbestendigere omgeving en minder overlast door weerextremen, zoals hevige neerslag of langdurige droogte. Door een sedumdak te plaatsen heeft dus niet alleen uzelf daar profijt van, maar ook andere mensen in uw omgeving! Een sedumdak is dan ook de makkelijkste manier om uw huis een stukje duurzamer te maken. Soms is het echter moeilijk te achter halen of u recht heeft op subsidie, omdat niet alle gemeenten dit even duidelijk hebben aangegeven. Bij NatureGreen hebben we daarom een handig overzicht gecreeërd van de subsidiemogelijkheden en voorwaarden per gemeente.

Subsidie voorwaarden

U kunt niet altijd zomaar aanspraak maken op de subsidie: soms moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. Deze hebben bijvoorbeeld te maken met de grootte van het aan te leggen groen dak, het bouwjaar van het pand of met wie het sedumdak aanlegt. Soms willen gemeenten namelijk alleen aan verenigingen of collectieven subsidie uitkeren in plaats van aan particulieren. In andere gevallen kan het zelfs voordeliger zijn om geen subsdidie aan te vragen! Bijvoorbeeld wanneer het dak een bepaalde grootte moet hebben, terwijl u juist een klein groen dak wilt plaatsen. Ga daarom altijd zorgvuldig van te voren na welke voorwaarden op u van toepassing zijn, zodat u niet voor verassingen komt te staan. Weet u niet zeker wat voor u verstandig is? Ga dan eens in gesprek met de adviseurs van NatureGreen!

Kies een lichtgewicht sedumdak!

Een voorbeeld van een sedumdak waarvoor u subsidie kunt ontvangen is een lichtgewicht sedumdak! De naam zegt het eigenlijk al, deze daken zijn lichter van gewicht en daardoor zeer geschikt voor daken met een lagere draagkracht. Sedumdaken kunnen erg zwaar worden wanneer ze verzadigd zijn geraakt met regenwater, maar niet alle daken kunnen dat gewicht dragen. Daarom is het belangrijk om van te voren te bepalen hoeveel uw dak aan kan, zodat u latere schade kunt voorkomen. Bij NatureGreen verkopen we twee lichtgewicht groendaksystemen, namelijk een lichtgewicht sedummat en lichtgewicht sedumtrays. Beiden hebben een verzadigd gewicht van tussen de 45 en 70 kg per vierkante meter en zijn heel eenvoudig zelf aan te leggen.

NatureGreen voor al uw groene daken

Bestel vandaag nog uw lichtgewicht sedumdak bij NatureGreen! Wij kunnen u ook adviseren bij het aanvragen van de subsidie. Zo voorkomt u dat u geld laat liggen, want dat zou natuurlijk zonde zijn! Wanneer u bij ons een sedumdak afneemt verwerken wij uw bestelling zo snel mogelijk. U kunt bij ons zelfs zelf de bezorgdag bepalen! Zo weet u zeker dat u thuis bent op het moment van bezorging. Wij raden u aan om ongeveer één dag voor de aanleg te kiezen, zodat u gemakkelijk aan de slag kunt. Daarnaast werken wij met een eigen bezorgservice, zodat u niet afhankelijk bent van een externe partij. Dat is nog eens service!