Stap Web
Image default
Aanbiedingen

Ik ben op zoek naar een baan in de werktuigbouwkunde!

Als je dit artikel leest dan is de kans zeer aanwezig dat jij net afgestudeerd bent voor de studie werktuigbouwkunde. Allereerst, gefeliciteerd met je diploma! De kans is ook aanwezig dat jij nog niet helemaal weet wat je precies wil doen na het afronden van je studie. In dit geval geven wij graag advies over hoe je de juiste baan kan vinden op het gebied van werktuigbouwkunde. In dit blogartikel vertellen we eerst een beetje over werktuigbouwkunde op zich en daarna vertellen we je de carrièremogelijkheden.

 

Wat is werktuigbouwkunde?

Voor we je vertellen hoe je aan de juiste WTB baan komt, vertellen we je eerst graag nog over het vak werktuigbouwkunde op zich. Binnen deze stroming zal je voornamelijk machines en werktuigen ontwerpen en fabriceren. Dit wordt in praktijk ook wel dynamisch voertuig ontwerpen genoemd. Het vak is bijzonder specialistisch, maar kan ook veelzijdig zijn. Dit is zo omdat je bezig bent met een groot aantal verschillende machines, voertuigen en installaties. Je leert deze machines, voertuigen en installaties te ontwerpen, produceren, verbeteren en onderhouden. Omdat er zoveel verschillende aspecten aan dit vak zitten, is het lastig kort samen te vatten. Dit maakt het vak van werktuigbouwkunde ook zo enorm leuk!

 

Wat zijn de mogelijkheden met werktuigbouwkunde?

Binnen de werktuigbouwkunde zijn er vele verschillende kanten die je op kant. Voorbeelden van functies die je kan gaan bekleden zijn technisch ontwerper of productie-ingenieur. Binnen deze functies kun je meewerken aan het ontwerp en productie van verschillende machines en andere toepassingen. Omdat de mogelijkheden zo enorm talrijk zijn is het van belang dat je voor jezelf weet waar je wil gaan werken. Ligt jouw voorkeur meer bij ontwerpen of productie? Om een indruk te krijgen van de mogelijkheden kun je een kijkje nemen bij T-Pion, zij hebben waarschijnlijk de vacature werktuigbouwkunde waar je naar zoekt!

 

https://www.t-pion.nl/