Stap Web
Image default
Aanbiedingen

Scooters, welke moet u kiezen?

Als u op zoek gaat naar een upgrade van uw fiets, kan het goed zijn dat u ook een bromfiets, motorfiets of snorfiets overweegt. Dit zijn de verschillen:

Wat zijn scooters?

‘Scooters’ is een verzamelnaam voor alle tweewielers met motoraandrijving. De wielen van een scooter zijn klein en relatief breed. Als u dus een scooter wilt kopen is het belangrijk, om eerst eens na te denken over welke soort scooter u wilt of nodig hebt.

Wat is een bromfiets?

Een brommer is een scooter met lage instap en een heeft een maximum snelheid van 45 kilometer per uur. Brommers zijn verkrijgbaar met een verbrandingsmotor van 50cc of een elektrische motor van 4kW. U mag een bromfiets besturen met uw autorijbewijs. Vanaf 16 jaar mag een bromfiets ook bestuurd worden, als u in bezit bent van een brommerrijbewijs. Brommers hebben een geel kenteken en u moet hier dus ook een helm bij dragen.

Wat is een snorfiets?

Een snorfiets is eigenlijk een langzame bromfiets. Een snorfiets heeft een maximale snelheid van 25 kilometer per uur. Snorfietsen hebben een blauw kentekenplaat met wit opschrift. Dit betekent dat u geen helm op hoeft.

Wat is een motorfiets?

Een motorfiets wordt ook wel gewoon motor genoemd. Met een motor kunt u net zo snel als auto’s, zolang u zich aan de maximumsnelheden houdt. Een helm is verplicht en meestal draagt een motorbestuurder een speciaal motorpak. Met een motor kunt u sneller door een file heen, hiermee kunt u enorm veel tijd besparen. Als u een motor wilt, heeft u wel een speciaal motorrijbewijs nodig. Alleen een autorijbewijs is niet genoeg. Voor een motorrijbewijs moet u minimaal 18 jaar zijn.

De volgende stap

Als u weet welke scooter u zoekt, begint het leuke werk. U kunt nu naar scooters gaan kijken en misschien al een proefrit maken. Doe dit ook zeker, want als u veel tijd op uw scooter doorbrengt, is het van groot belang dat deze ook lekker zit en rijdt. Bij DAB Scooters & Motoren kunt u terecht voor al uw vragen. U krijgt hier persoonlijk advies en u bent altijd welkom om een proefrit te maken.

https://www.dab-scooters.nl/