Stap Web
Image default
Onderwijs

Kinderen brengen hun verhaal met muziek en theater

Haal het beste uit je leerlingen: muziek en theater

In een theaterstuk kunnen kinderen in de huid van hun personage kruipen. Ze vergeten eventjes hun gewone omgeving en uiten hun gevoelens. Dit is een gezonde, creatieve manier om met de dagelijkse dingen om te gaan. In een theater workshop leren ze stap voor stap hoe ze dit kunnen doen. Tijdens een muziek workshop maken ze dan weer kennis met nieuwe instrumenten en nieuwe soorten van muziek maken. Ze veranderen voor even in een pop- of rockster. In deze workshops leren kinderen hoe het kan zijn om iemand anders te zijn. Hun horizon wordt verruimd en ze leren relativeren. Hoe, als school, help jij hen hierin?

Workshops, hoe ver kun je gaan?

Ben jij verantwoordelijke voor het culturele gebeuren in je school? Dan is het vast niet altijd eenvoudig om de juiste keuzes te maken. Je wil graag een aantal workshops muziek en theater organiseren, maar welke precies kies je uit? Wees gerust, de externe partner die de workshops geeft, helpt je bij je keuze. In functie van de leeftijd en de leefwereld van de kinderen worden er op maat gemaakte workshops gegeven. Een andere geruststelling voor jou is dat kinderen graag uit hun comfortzone komen. Ze proberen graag uit, zonder angst om te falen. Laat ze gerust eens zelf een song schrijven of online kennismaken met een heuse artiest. Hiphop, rap of jembé… het zijn zaken die ze gegarandeerd willen uitproberen. Ze kunnen leren pitchen, een slapstick uitvoeren of een theatersoap opzetten. Met kinderen hoef je écht niet te voorzichtig om te gaan als het gaat om hun creativiteit te mogen uitleven. Zij gaan er gegarandeerd voor!

Het verhaal van de kinderen, kijk en luister

Ben jij als leraar of schoolhoofd benieuwd welk verhaal je leerlingen zullen brengen? Wie weet beelden ze wel een dagje op school uit, waarin je eigen persoon als leraar stiekem zit verwerkt. Of misschien brengen ze wel een liedje uit over jouw school. Op een speelse manier uiten ze wat er in hen omgaat. Daarnaast leren ze ook heel wat technieken die ze later in hun leven nog kunnen gebruiken: voor een publiek spreken of zingen, teamwork en organiseren bijvoorbeeld. Bereid je alvast voor: de verrassing bij wat je ziet en hoort van je leerlingen kan groot zijn!

https://grotebroer.com