Stap Web
Image default
Mobiliteit

tips om uw blaasgezondheid op dit moment te verbeteren

Van degenen die er last van hebben, classificeert 41% het. als een “enigszins” of “groot” probleem, en toch moet tweederde van de getroffenen nog met hun arts praten over oplossingen. Deze vertraging bij het zoeken naar zorg is in verband gebracht met verschillende sneeuwbaleffecten, waaronder verstoorde slaap, verminderd zelfrespect, verminderde seksualiteit en gevoelens van algehele afnemende gezondheid.

Er zijn twee veelvoorkomende vormen van incontinentie: stress en aandringen. Stress kan worden veroorzaakt door een fysieke trigger, zoals lachen, hoesten, niezen of sporten. Aandrang is elke situatie waarin u de behoefte voelde om naar het toilet te gaan, maar het niet hebt gehaald.

Het goede nieuws is dat blaaslekkage niet beschamend mag zijn om te bespreken, en niet alleen een normaal onderdeel van het verouderingsproces. Wat nog belangrijker is, is dat fysiotherapie de meest effectieve en minst ingrijpende manier is om verlichting te krijgen.

1. Blijf gehydrateerd

Dit lijkt contra-intuïtief, maar de sleutel tot de gezondheid van de blaas is om op schema te blijven. Veel mensen met een overactieve blaas ervaren ook uitdroging in een poging het probleem te beteugelen, wat meer problemen veroorzaakt dan het oplost.

Schakel in plaats daarvan over op water, streef naar acht glazen per dag en drink met regelmatige tussenpozen om je lichaam te helpen in een ritme te komen. Als cafeïne, nicotine of andere stimulerende middelen deel uitmaken van uw dagelijkse regime, overweeg dan om te bezuinigen, aangezien deze urgentie veroorzaken.

2. Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging

Je lichaam is gemaakt om te bewegen! Een van de belangrijkste stappen om controle over uw gezondheid te krijgen, is door regelmatig te sporten. Dit kan de gezondheid van uw blaas op verschillende manieren verbeteren, te beginnen met het versterken van uw bekkenspieren, wat de ondersteuning en controle van de blaas verbetert. Ten tweede helpt lichaamsbeweging je regelmatig te houden. Obstipatie en onregelmatigheden kunnen grote gevolgen hebben voor uw bekkenbodem en uw blaas irriteren. Door actief te blijven, blijven al uw systemen op elkaar afgestemd. Heeft u last? Dan is fysiotherapie van CBTfysio misschien wel de beste oplossing, zo worden lichamelijke problemen snel opgelost.

3. Concentreer u op uw dieet

De brandstof die u in uw lichaam stopt, beïnvloedt alles over uw gezondheid, en uw bekkenbodem is niet anders.

Overweeg eerst te experimenteren met het verwijderen van voedsel om te zien of er is iets dat uw blaas irriteert. Koolzuurhoudende dranken (zelfs bruisend water), cafeïne, pittig eten, ketchup, chocolade, aardbeien, appelciderazijn en zelfs citrus zijn veelvoorkomende boosdoeners. Probeer ze systematisch een week lang te verwijderen en kijk of dat verlichting geeft.

Ten tweede, overweeg gewichtsverlies als onderdeel van uw oplossing voor incontinentie. Hoewel elk plan voor gewichtsverlies zorgvuldig moet worden overwogen met medische professionals, is bewezen dat gewichtsverlies een positief effect heeft op urinewegsymptomen.

4. Gebruik de badkamer wanneer dat nodig is

Er is een evenwicht voor de gezondheid van de blaas tussen te vaak gaan en te lang vasthouden. Als u momenteel geen problemen heeft met incontinentie, is het waardevol om niet te gaan voordat u er klaar voor bent. Als u momenteel echter last heeft van lekkage, moet u overwegen om vaker te gaan zitten, volledig op de stoel te gaan zitten en te blijven totdat uw blaas leeg is. Zweven en geen gebruik maken van openbare toiletten zijn nuttige tactieken om de verspreiding van ziektekiemen te voorkomen, maar ze kunnen ook uw blaas irriteren tot het punt van incontinentie.

 

https://www.cbtfysio.nl