Stap Web
Image default
Aanbiedingen

Waar gebruik je plakfolie voor?

Waar gebruik je plakfolie voor?

Wil je graag een nieuwe kast, keuken of bureau kopen maar valt het duurder uit dan gedacht? Dan is het oppimpen met plakfolie misschien een idee. Het is goedkoper dan een nieuw kast en ook nog eens gemakkelijk te gebruiken. De naam zegt het al het is folie wat je opplakt. Plakfolie is er in veel verschillende printjes maar ook zijn deze effen te krijgen. Dit maakt het een zeer geschikt product om bijvoorbeeld een kast mee te pimpen.

 

Is plakfolie makkelijk aan te brengen?

Vaak wordt er gedacht dat het plakken van plakfolie heel moeilijk is. Alleen is dat niet helemaal het geval. Het plakken van folie is namelijk vrij makkelijk met een duidelijke handleiding. Lees de stappen van het plakken ook altijd goed door voordat je begint. Zo voorkom je dat je een foutje maakt die niet meer op te lossen is. De stappen voor het plakken zijn als volgt:

 

  1. Meet de ondergrond van bijvoorbeeld het kastje op en snijd de folie op maat. Dit kan gemakkelijk gedaan worden met een Stanleymesje.

  2. Voordat je begint met plakken is een schone ondergrond belangrijk. Dit kan gemakkelijk met een sopje van warm water en een druppel afwasmiddel. Dit is voldoende om al het vet en stof te verwijderen.

  3. Op elke folie zit een beschermlaag welke verwijderd moet worden om de folie te kunnen gebruiken. Anders zal deze niet plakken namelijk. Haal deze laag er niet helemaal vanaf maar doe dit met stukjes van circa 10 cm.

  4. Spray vervolgens de ondergrond nat zodat het plakfolie mooi geplakt kan worden. 

  5. Begin met plakken in een hoek van een paneel en ga zo verder met plakken. Als je alles erop hebt zitten kun je de randjes afwerken waar nodig. 

  6. Het water vanuit stap 4 kun je nu makkelijk verwijderen met een rakel en theedoek. Wrijf hiervoor van het midden naar de zijkanten. Heb je dit ook klaar? Dan kun je genieten van de nieuwe look van je kast.

 

Waar kun je plakfolie kopen?

In de bouwmarkt heb je hier en daar wat kleine rolletjes plakfolie. Alleen is dit vaak net te weinig dat je hier geen kast mee kan beplakken. Bij plakfoliewebshop.nl daarentegen heb je heel veel keuze aan plakfolie en ook veel keuze qua afmetingen. Zo heb je nooit meer het probleem dat je te weinig folie hebt of dat je bijvoorbeeld naden ziet. Dit geeft niet alleen een minder mooie uitstraling er is ook meer kans op beschadigingen. Bij plakfoliewebshop.nl kun je folies vinden zelfs tot wel 122 cm breed!

 

https://www.plakfoliewebshop.nl