Stap Web
Image default
Electronica en Computers

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische step?

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische step?

De Elektrische step is razend populair aan het worden, maar er zijn veel dingen waar je op moet letten. Zo zijn er vandaag de dag veel namaak modellen. Let daarbij goed op of zij een CE keurmerk hebben, waarmee ze laten zien dat het veilig is. Ook het vermogen is een belangrijk punt bij de aankoop. Dit bepaald niet alleen hoe hard je gaat, maar heeft ook invloed op de accu. Bij een hoger vermogen zit vaak ook een grotere accu zodat je van beide kanten kunt profiteren. Daarnaast is het ook wel handig als je het stuur in de hoogte kunt verstellen. De meeste mensen kopen dit namelijk voor de kinderen en die groeien als kool. Let dus niet alleen op of dit gaat, maar ook met hoeveel cm je het stuur kunt verstellen. Daarnaast is het bereik van de accu toch ook wel een leidraad. 

Het beste kun je kiezen voor een model met een 20 cellige accu. Deze laad je in 2 a 3 uur op en vervolgens kun je er tot wel 35 kilometer mee vooruit. Bekijk altijd goed de specificaties van de fabrikanten. Ook de kwaliteit is belangrijk. Hoe dikker en steviger het materiaal is hoe beter. Kinderen vallen nog wel eens en dit doen ze heus niet altijd express. Het laatste wat je dan wil is dat het stuk gaat. Kies dus bij voorkeur voor een dikker materiaal van staal of wat shockproof is zodat je weet dat dit een keer kan gebeuren. Je investeert hier vaak eenmalig in en ze kunnen er jaren mee vooruit. Wees dus niet te zuinig, want goedkoop kan ook duurkoop zijn.

De gouden tip

Let bij het kopen van de elektrische step op het label best getest. Dit laat namelijk zien dat hij goed getest is doro consumenten of een onafhankelijk bureau. Hiermee bespaar je jezelf een hoop moeite en tijd met zoeken. Maar bovendien voorkom je zo dat je een miskoop gaat doen.