Stap Web
Image default
Hobby en vrije tijd

Zeillessen nemen is een bijzondere en leuke ervaring

Droomt u er ook wel eens van lekker met uw haren in de wind en de zon op uw gezicht op een mooie zeilboot over het water te glijden? Door zeillessen bij een zeilschool te nemen wordt die droom werkelijkheid. De zeillessen worden gegeven op het mooie en uitgestrekte Veluwemeer bij Biddinghuizen. Zeillessen worden al gegeven aan kinderen vanaf 7 jaar door een team professionele en enthousiaste instructeurs. Per leeftijdscategorie is er een boot beschikbaar die daarbij past.

 

Verschillende lesmogelijkheden

Je kunt kiezen tussen flexlessen en privélessen. Flexlessen zijn ideaal als het niet lukt om 6 opeenvolgende zaterdagen of zondagen achter elkaar te plannen door je persoonlijke omstandigheden. In dat geval kun je op verschillende dagen lessen boeken van 2 uur. Je bent in dat geval niet gebonden aan het weekend, maar dit kan ook op dinsdag- of donderdagavond.

Privélessen hebben als voordeel dat de lessen specifiek op uw behoefte aangepast kunnen worden. Dit is de meest efficiënte manier van zeilles, waarbij de beste instructeurs van de zeilschool ingezet worden.

Zeilwedstrijden en Zeilkampen

Naast de basislessen kun je ook lessen voor gevorderden en groepslessen nemen. Kun je al prima zeilen en wil je mee gaan doen aan zeilwedstrijden? Dan biedt de zeilschool je zeiltrainingen aan. Dit kan vanaf elke leeftijd met en is geschikt voor zowel beginners als gevorderde zeilers. Een voorwaarde is dat je zelfstandig kan zeilen tot en met ongeveer windkracht 5. Deze lessen kun je in je eigen boot, maar ook met een boot van de zeilschool nemen.

Zeilkampen zijn geschikt voor kinderen en jongeren van 7 tot 19 jaar. De lessen worden in meerdere leeftijdscategorieën gehouden en per leeftijdscategorie wordt er lesgegeven in verschillende soorten boten. Voor de jongste kinderen is dat de bekende Optimist die heel geschikt is om de allereerste beginselen van zeilen te leren. Deze lessen worden gegeven in het ondiepe en rustige gedeelte van het Veluwemeer in de directe omgeving van het startstrand van de zeilschool.

Voor al de cursussen geldt dat er wordt toegewerkt naar het CWO diploma. Bij de zeilschool kunt u eveneens uw vaarbewijs halen.