Stap Web
Image default
Aanbiedingen

11 dingen die je moet doen nadat je bent ontslagen

vacatures

Er is niets verschrikkelijks aan ontslagen worden. Bijna iedereen heeft hem ooit in zijn leven meegemaakt. Volg deze elf tips om beter met dit nieuws om te gaan.

1. Geef jezelf niet de schuld

Mensen worden om verschillende redenen ontslagen die niets met hun bekwaamheid te maken hebben. Geef jezelf niet de schuld. In het begin lijkt het niet zo erg, totdat je jezelf in je hoofd begint te martelen en al het optimisme dat je nog in je leven hebt vernietigd. Leer van deze situatie. Je doet je best, en op een bepaald moment in je leven zul je falen of ontslagen worden.

2. Zeg ‘dank u’

Bedankt dat je bent ontslagen. Waarom? Omdat je door een beproeving gaat en je nooit meer dezelfde zult zijn. Uw leven zal voor altijd veranderen en u zult medeleven hebben met het wervingsproces. Als je ooit recruiter of HR-manager wordt, weet je hoe het is als je wordt ontslagen omdat je dit had en je je een weg terug moest vechten. Wees blij dat je ontslagen bent, want je zult nooit onbeleefd en ondankbaar zijn in je carrière.

3. Toon niet meteen woede

Laat uw eerste reactie niet zien. Het is oké om een ​​beetje boos te worden, vooral als je niet is verteld waarom je bent ontslagen. Feit is dat dergelijke feedback kan leiden tot verschillende negatieve juridische gevolgen voor het bedrijf, dus ze zeggen liever zo min mogelijk. bewaar je eerste emoties. Ga bijvoorbeeld op vakantie, zodat u het druk zult hebben als u in de verleiding komt om naar uw voormalige baas te schrijven.

4. Woede kan blijven hangen

Als je wordt ontslagen, voel je de negatieve kant van de situatie misschien pas maanden of jaren nadat de gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Maar alleen maar aan je oude leven worden herinnerd, kan de negatieve emoties oproepen die je probeerde te vermijden. Onze hersenen verwerken traumatische gebeurtenissen niet altijd direct nadat ze zich hebben voorgedaan. Dit kan tijd kosten, en als u het begrijpt, kunt u er beter mee omgaan

5. Bel geen collega’s

Het heeft geen zin, en het enige dat u doet, is uw diepste verlangens naar wraak vervullen door giftigheid onder de overgebleven werknemers te verspreiden. Als uw collega’s u als eerste bellen, beantwoord dan hun telefoontjes of berichten: “Ik heb het druk en neem op wanneer ik terugkom.”

6. Leer de les

Leer uit deze situatie een les. Stel uzelf de vraag: “Als een pistool tegen mijn hoofd werd gezet en gevraagd werd wat ik beter zou doen, wat zou ik dan antwoorden?” Er is altijd wel iets, en als je denkt dat dat niet zo is, lieg je tegen jezelf, en dit zal je in de toekomst nog meer pijn bezorgen.

7. Bezoek je ouders

Na uw vertrek zult u veel nadenken over uw waarden. Je ouders herinneren je aan je achtergrond en ze kunnen altijd iets bemoedigend zeggen. Pak je koffer in, stap in de auto en bezoek ze. Geef je moeder een knuffel en blijf een paar dagen bij ze. Je ouders zullen je helpen begrijpen waarom je gaat werken en dat is belangrijk tijdens deze overgangsperiode.

8. Koop junkfood voor jezelf

Er is niets mis mee om uzelf te verwennen nadat u ontslagen bent. Dit maakt deel uit van het herstelproces. Ga naar de bioscoop, kijk een film, koop chocolade, cola en popcorn. Je zult je beter voelen.

9. Bel uw favoriete baas

We hebben allemaal een geliefde baas die ons veel heeft geleerd en ons een kans heeft gegeven. Bel hem en vraag hoe het met hem gaat. Leg hem uit wat er is gebeurd en vraag om advies. Wat hij antwoordt, kan u choqueren. Deze persoon kent u beslist beter dan de meesten en kan u helpen op een andere manier naar uw carrière te kijken.

10. Bekijk “The Pursuit of Happyness”

Als je je nog steeds niet lekker voelt, bekijk dan deze film. Je ziet een dakloze die ondanks elke afwijzing, slechte situatie en familieprobleem slaagt. Vuren zal in vergelijking daarmee erg klein lijken.

11. Wees aardig voor jezelf

Ontslagen worden is erg moeilijk om je zorgen over te maken, het is een serieuze test voor je stabiliteit. De enige manier om hier doorheen te komen, is door aardig voor jezelf te zijn. Filter elke gedachte, elke zin die je op dit moment tegen jezelf zegt. Zelfhaat helpt je niet verder te gaan. Maar vriendelijkheid voor jezelf – ja. Als je niet aardig voor jezelf kunt zijn, wees dan aardig voor iemand anders. Kies een vreemde en doe iets aardigs voor hem. Vuren is oké.

https://vacatures.today/cat/Horeca1.html

https://www.vindazo.be