Stap Web
Image default
Woning en Tuin

Makkelijk je verhuurde appartement verkopen? Zo doe je dat.

Als je een appartement bezit die je verhuurt heb je hiervoor je geld belegt en genereer je maandelijks extra inkomsten. Toch kunnen er verschillende redenen zijn dat je uiteindelijk je pand wilt verkopen. Dit kan zijn dat je extra geld vrij wilt maken voor een nieuwe belegging of je wilt gewoon geen beleggingspand meer in eigen bezit hebben i.v.m. het onderhoud en alle andere zaken die daarbij komen kijken. Ook zijn de huizenprijzen de afgelopen jaren enorm gestegen en kan dit wel eens het beste moment zijn om je beleggingspand te verkopen. Om je verhuurde appartement op een makkelijke manier te verkopen zetten wij alle opties op een rij voor je.

Waarom verkopen?

Als je een appartement verhuurt kan dit een zeer aantrekkelijk rendement bieden omdat je hier maandelijks extra inkomsten uit kan halen. Dit heeft onder andere te maken met het belastingstelsel, dat huurinkomsten die uit een privé investering komen belast zijn in box 3 met een tarief van 1,2%. Toch is een appartement verhuren niet zo makkelijk als dat het lijkt. Je bent natuurlijk de huisbaas van het appartement en dus verantwoordelijk voor de kosten van al het onderhoud en reparatie. Ook kun je te maken krijgen met wanbetalers wat erg vervelend is om mee te maken want je kan een huurder niet zomaar uit de woning laten zetten. Ook mag je niet zomaar je maandelijkse huurprijs verhogen. Huurders worden goed beschermd door de wet en deze bepaalt dat 1 keer per jaar de huur met een aantal procent verhoogd mag worden. Zo kunnen er dus genoeg redenen zijn dat je je verhuurde woning wilt gaan verkopen.

Verhuurd appartement verkopen

Je eigen appartement verkopen mag natuurlijk altijd. Dit betekent niet dat als jij de woning verkoopt de huurder of huurders het pand ook moeten verlaten. In de Nederlandse wet is vastgesteld dat bij verkoop van een woning de huurcontracten niet breken. Een huurder staat dus altijd in zijn recht en kan zijn woonplaats in dit geval behouden. Wanneer je je woning verkoopt doe je dit dus inclusief alle huurders die op dat moment een huurcontract hebben. Omdat het appartement dus verkocht gaat worden met huurders heb je wel minder potentiele kopers die het van jou over zouden willen nemen. Een woning met huurders is vaak niet aantrekkelijk voor particulieren die opzoek zijn naar een woning om zelf in te wonen. Ook is om deze reden een woning minder waard dan bijvoorbeeld een leegstaande woning.

Verkopen aan vastgoedinvesteerder

Het verkopen van je verhuurde appartement aan een partij die in vastgoed investeert kan hier voor de oplossing zijn. Ze kopen je appartement en nemen gelijk alle op dat moment lopende huurcontracten over. Je woning verkopen aan zo’n investeerder is zeer aantrekkelijk omdat er geen makelaar bij betrokken is en je vrijwel direct een vrijblijvend bod kunt ontvangen. Zo heb je geen onzekerheden wat betreft een financieringsvoorbehoud, geen notariskosten en dat er vaak flexibele voorwaarden worden opgesteld wat betreft de leverdatum. Na het eerste contact met de vastgoedinvesteerder komen ze de woning bezichtigen, zodat ze een goede inschatting kunnen maken wat de marktwaarde is op dat moment. In sommige gevallen is dit niet mogelijk en kunnen ze de waarde op afstand bepalen. Je krijgt dan een vrijblijvend bod op je appartement.

DamBorg is zo’n vastgoedinvesteerder die verhuurde woningen, appartementen en beleggingspanden koopt. Door hun expertise en ervaringen kunnen ze altijd een marktconforme prijs bieden. Verkopen aan DamBorg betekend een snel en soepel proces zonder onzekerheden wat betreft financieringen of makelaarskosten. Neem contact op voor een vrijblijvend bod op uw appartement, ze gaan graag met u in gesprek!