Stap Web
Image default
Woningen

Consistent warme douches met een douche thermostaatkraan

Hoe zorg je voor onderhoud?

Om aan maximaal onderhoud van je kraan te voldoen, zal ook de nodige onderhoud in acht moeten nemen. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat je tussen de twee uitersten omdraai. Dus van koud naar warm. Dit doe je wekelijks een keer om ervoor te zorgen dat de knop niet vast komt te zitten. uiteraard ben je ook opgepast met zware ontkalkingsmiddelen die voor schaden aan je douche thermostaatkraan kunnen zorgen. Hierna kun je dagelijks en nog lang genieten van een consistent heerlijke warme bad.

 

Droom je er ook niet van om het water op de juiste temperatuur te hebben wanneer het tijd is om te gaan douchen? Je kunt je nog zeker herinneren, de akeligheid om minuten lang te wachten alvorens in bad te kunnen stappen. Of de plotselinge hete stort die zeker niet aangenaam aanvoelt. Al met al kunnen we stellen dat we niet d prettigste ervaring hebben met onevenwichtige en schommelende temperaturen van de kraan douche kraan.

 

De komst van de thermostaatkraan douche is voor velen van ons een aderlater. Natuurlijk zal je wel het een en ander moeten doen om er volledig en kwalitatief baat bij te hebben. Denk daarbij aan een van de belangrijke stappen, het afstellen van je thermostaatkraan. Door deze goed vooraf in te stellen op de juiste temperatuur van 38 graden, zal je er adequaat gebruik van kunnen maken.

 

Hoe stel je de temperatuur in?

Je zult ten eerste een meting moeten uitvoeren. Hier heb je wel een thermometer voor nodig. Je zult de temperatuur van het stromend water moeten opnemen waarna je vervolgens vervolgens de temperatuur van je thermostaatkraan douche bij stelt naar 38.Dit doe je door dusdanig aan de regelmoer te draaien. Hierna plaats je de afdekkap die je eerder verwijderd had, terug. Zorg er wel voor dat je de ringen met de zeefjes bij de hand hebt omdat je die zult gebruiken om het vuil dat van de montagewerkzaamheden achterblijft, wordt opgevangen. Hierdoor komt die niet in de thermostaat terecht en heb je geen kapotte thermostaat.

 

https://www.badkamerwinkel.nl/kranen/douchekraan/