Stap Web
Image default
Sport

De beste voetbal freestylers van ons land

Ronaldinho is toch wel het meest treffende voorbeeld van een ras voetballer. Een voetballer die het moest hebben van zijn techniek, een voetballer die het moest hebben van zijn trucjes en een voetballer die het moest hebben van speelplezier. In de jaren nadat Ronaldinho gestopt was, is er eigenlijk geen vergelijkbare voetballer meer opgestaan.

Wél hebben we in ons land enkele voetbal freestylers waar we echt trots op mogen zijn. In dit artikel bespreken we in het kort de beste voetbal freestylers van ons land.

Jesse Marlet

In 2020 wist de Nederlandse Jesse Marlet de gehele wereld te verrassen. Hij wist namelijk uit te groepen tot de wereldkampioen freestyle voetbal. Ja, je leest het goed: tot de wereldkampioen. Hij wist concurrenten van over de gehele wereld te verslaan, waarbij met name zijn techniek in positieve zin opviel.

Jesse heeft de bal aan een touwtje, heeft een uitgebreid arsenaal van trucjes en maakt echt een show van zijn optreden. Als je Jesse met een bal aan het werk ziet gaan, weet je echt niet wat je ziet. Leuk om eens YouTube filmpjes van deze wereldkampioen freestyle voetbal te kijken!

Touzani

Tiki Taka Touzani. Als je een liefhebber van freestyle voetbal bent, heb je deze slogan vast wel eens gehoord. Touzani is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot de bekendste voetbal freestyler van ons land. Dit heeft hij niet alleen aan zijn techniek te danken, maar ook aan zijn gehele voorkomen. Bovendien is hij een behoorlijke slimme zakenman, waardoor hij een flink imperium op heeft weten te bouwen.

Zo heeft hij – in samenwerking met bekende merken – meerdere producten op de markt gebracht. Deze producten dragen de naam Touzani en hebben logischerwijs betrekking op voetbal. Met deze producten laat Touzani in ieder geval zien dat de wereld aan de voeten ligt van freestyle voetballers.

Vind jij het zelf ook leuk om trucjes te doen? Blijf dan oefenen, blijf veel nieuwe trucjes uitproberen en perfectioneer jouw trucjes. Als je veel traint en geduld blijft bewaren, kun je mogelijk op termijn de nieuwe Jesse Marlet of Touzani worden!