Stap Web
Image default
Dienstverlening

Hoe werkt een stoppenkast?

Een stoppenkast werkt anders dan een groepenkast als je de stoppenkast en de groepenkast naast elkaar zet dan kan je ook goed zien welke een stoppen en groepenkast is. Je hebt grote knoppen waarop je moet gaan klikken. Als je op een knop hebt geklikt dan zet je hem uit of aan. Je hebt ook een aardlekschakelaar op je stoppenkast. De aardlekschakelaar kan een kortsluiting herkennen. Het apparaatje zorgt ervoor dat de stoppenkast niet kapot gaat. De meeste stoppenkasten worden vervangen naar groepenkasten. De groepenkasten zijn veel veiliger en verbruiken minder stroom dan een oude stoppenkast. Stoppenkasten zijn nu alleen maar te vinden in oude huizen maar groepenkasten kan je vinden in nieuwe huizen en huizen die niet heel oud zijn.

Groepenkasten zijn veiliger dan stoppenkasten

De groepenkasten zijn alleen maar veiliger gemaakt, omdat er veel huizen waren met problemen met de stoppenkast. De stoppenkasten zijn tegenwoordig heel oud en ze worden ook niet meer gemaakt. De groepenkasten is met een ander soort materiaal gemaakt en is veiliger om aan te raken als die nog aanstaat. Veel huizen gingen kapot door oude stoppenkasten. Tegenwoordig gebeurd het nog steeds maar wel veel minder dan vroeger. De ongelukken komen meestal doordat de groepenkast niet goed bekeken wordt door de mensen die in het huis/pand wonen. De groepenkasten hebben veel extra dingen die je kan toevoegen om het nog veiliger te maken.

Elektriciens kunnen de stoppenkasten voor je vervangen

Elektriciens moeten vaak de stoppenkasten vervangen. De stoppenkasten worden nu weinig gebruikt en de elektriciens die moeten het vervangen voor een groepenkast, want een groepenkasten is veel nieuwer, beter en veiliger. De groepenkasten die je nu hebt die kunnen ook veel meer elektriciteit aan en stroom. In je huis gebruik je tegenwoordig meer stroom, omdat je meer elektriciteit in je huis verbruikt.

 

Gerelateerde artikelen

Waarvoor is een perilex stekker?

De leukste en meest exclusieve kinderkleding vindt u hier

Advies nodig bij het kopen van een rolsteiger?