Stap Web
Image default
Dienstverlening

Waarvoor is een perilex stekker?

Een perilex stekker is geen normale stekker. Een perilex stekker moet een speciale aansluiting hebben die je niet in een normale stopcontact kunt stoppen. Perilex stekkers die kunnen veel meer volt aan en die moeten in de groepenkast gaan. Je kan denken aan een inductiekookplaat. Een inductiekookplaat die verbruikt veel stroom. Een perilex aansluiting krijgt 2x 230 volt dat is zo een 2 keer meer dan een normale stekker. Wanneer je iets gebruikt met veel volt en het dan met een normale stekker doet. Dan kan het apparaat kapot gaan of misschien wel kortsluiting veroorzaken. Een perilex stekker is duurder maar wel beter dan een normale stekker, omdat het natuurlijk voor veel zwaardere apparaten zijn. Elektricien in de buurt die kan het voor je aansluiten aan een apparaat in je huis zonder enige moeite. De elektriciens die moeten vaker perilex aansluiten in klanten hun huizen. De klanten zijn blij met hoe de perilex is in hun huis en dat de perilex nog steeds goed werkt. Een perilex is niet alleen voor je inductiekookplaat je kan het ook gebruiken voor een jacuzzi een sauna of bijvoorbeeld een ventilatiesysteem. Dit soort apparatuur kost allemaal best veel energie en daarom heb je een perilex stekker nodig om het aan te krijgen zonder problemen.

Elektriciens inschakelen voor je perilex

In oudere huizen zijn perilex stopcontacten niet een standaard stekker maar in nieuwbouwhuizen zijn de perilex stekkers wel normaal. De elektriciens die moeten wel een paar aansluiten, omdat steeds meer mensen naar elektriciteit gaan. Elektricien in de buurt heeft goede monteurs die het voor je kunnen gaan aansluiten zonder moeite. Wanneer je in een oud huis woont dan moet een elektricien het wel voor je aansluiten om het apparaat te laten werken. Wanneer je gaat overschakelen van gas naar een inductiekookplaat dan moet je wel een perilex aansluiten in het huis. Je kan een elektricien bellen die het voor je kan doen. Elektricien in de buurt die kan dit wel voor je doen.

Speciale stekkers

Een perilex stekker is eigenlijk wel een speciale stekker. Een paar jaar geleden bestond een perilex stekker nog niet eens en had je ook geen inductiekookplaten. Tegenwoordig gaat bijna alles op elektriciteit en zo is dus dan de perilex ontstaan. Wanneer je een sauna bijvoorbeeld in een normale stopcontact aansluit dan gebeurt er niks met de sauna, omdat het niet genoeg elektriciteit/energie kan opvangen.