Stap Web
Image default
Business / Employment

De mogelijkheden voor re-integratie tweede spoor

Het kan zijn dat u als werkgever geïnteresseerd bent in re-integratie tweede spoor (klik hier voor de website) voor een van uw werknemers. Hierbij is het dus de bedoeling dat u uw werknemer aan het werk krijgt binnen een functie bij een andere organisatie dan die van u. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u tot deze conclusie bent gekomen, maar u wilt natuurlijk alles op een zo nauwkeurig mogelijke manier afronden. Adxpert is een bedrijf dat gespecialiseerd is in re-integratie tweede spoor. Wij zorgen ervoor dat dit proces erg nauwkeurig verloopt en uw werknemer snel aan de slag kan bij een andere organisatie. Dit is voor u als werkgever beter, maar natuurlijk ook voor de werknemer. Daarom zorgen wij ervoor dat wij uw werknemer ook altijd intensief binnen het proces betrekken.

 

Waar moet u op letten bij het traject tweede spoor?

 

Een van de redenen waarom een traject tweede spoor in gang kan worden gezet, is omdat uw werknemer langdurig ziek is. In de wet Verbetering Poortwachter staat beschreven wat u moet doen tijdens dit langdurige verzuim. Het UWV wil een aantal dingen zien in een dossier zodat duidelijk is dat u zich als werkgever voldoende hebt ingespannen. Wanneer u kunt aantonen dat u genoeg hebt gedaan om uw werknemer terug te laten keren binnen uw bedrijf, maar er geen mogelijkheden zijn, dan besluit het UWV na twee jaar toestemming te geven het dienstverband te beëindigen. Wanneer u een re-integratie tweede spoor start, dient u dit ook duidelijk te melden bij het UWV. De werknemer is verplicht om actief te zoeken naar een vergelijkbare functie binnen een ander bedrijf.

 

Een pragmatische- en doelgerichte aanpak

 

Adxpert zorgt voor een pragmatische- en doelgerichte aanpak, hierdoor zijn zij meer oplossingsgericht en worden oplossingen dus sneller bereikt. Ook wordt er gebruik gemaakt van de innovatieve vacaturebank “TrjcT”. Ook zorgen wij voor arbeidsdeskundige ervaring op het gebied van WIA-procedure en ook met eventuele beroeps- en bezwaarzaken.

 

Alle verschillende mogelijkheden

 

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden die Adxpert aanbiedt op het gebied van re-integratie tweede spoor? Neem dan een kijkje op onze website om alle mogelijkheden te bekijken, ook vindt u hier meer informatie en kunt u zien op wat voor manier u contact kunt opnemen met ons!