Stap Web
Image default
Business / Employment

Drie tips om een inbraak te voorkomen

Inmiddels delen we grotendeels ons leven op de sociale media. Echter zitten er gevaren gebonden aan de diverse kanalen. De toetredingsdrempel ligt laag, oftewel: iedereen kan het internet gemakkelijk betreden, ook criminelen. Door dagelijks te delen waar jij je bevindt, denk aan een vakantie, een avondje in een restaurant of een weekendje in Parijs, kunnen criminelen kunnen achterhalen wanneer jouw woning mogelijk onbemand is.

Echter is het uiteraard mogelijk dat jij de woning met je partner, gezin of huisgenoten deelt, waardoor criminelen nooit zeker zijn van een ‘lege’ woning. Hierdoor zullen de criminelen de woning ter plekke bezoeken, om te kijken of de woning er bewoond uitziet. Daarbij schrikken criminelen ook direct af op beveiligingssystemen. Benieuwd hoe jij inbrekers op afstand houdt? Lees snel verder.

Automatische verlichting

Indien er verlichting brandt in de woning gaat men er direct vanuit dat iemand zich in de woning bevindt. Hierdoor zal de kans op een inbraak aanzienlijk verminderen. Aan de hand van een schakelklok kunnen bewoners gemakkelijk instellen wanneer de lichten aan en uit gaan.

Opruimen is niet nodig

Een fijn advies voor de kinderen: opruimen is niet altijd verstandig. Zodra een huishouden van plan is om een tijdje de woning te verlaten, zullen de aanwezige spullen voor lange tijd niet gebruikt worden. Veel bewoners zijn geneigd om de troep op te ruimen om vervolgens thuis te komen in een opgeruimde omgeving. Echter zal het op termijn opvallen als de woning er iedere dag spik en span uitziet: niemand leeft immers het perfecte leven. Door wat speelgoed hier en een krant daar te laten slingeren, zal de woning er al snel bewoond uitzien.

Inbraakbeveiliging

Zoals eerder benoemd, zal een woning minder snel ingebroken worden als er een alarmsysteem of camerainstallatie aanwezig is. Inbrekers willen ten slotte niet herkenbaar zijn. Door de aanwezige camera’s zullen inbrekers herkend en vervolgens opgepakt kunnen worden. Om deze situatie te voorkomen, slaan inbrekers deze woningen liever over.

http://groenewegendelft.nl