Stap Web
Image default
Business / Employment

Meerjarenonderhoudsplan voor je vastgoed

Bij vastgoed is de behoefte vooral een veilig en comfortabel onderkomen en dit tegen lagen kosten. Hoe kan je deze behoefte vervullen? Dit kan je doen door een MJOP te laten opstellen of deze zelf opstellen. Met dit plan weet je wanneer, waarom en in welke maten je onderhoud op je vastgoed dient uit te voeren en hiermee ook kostenbesparing te realiseren. Elk type gebouw heeft regelmatig onderhoud nodig. Iedere VvE is verplicht om te sparen voor vastgoedonderhoud. Met het MJOP heb je alles inzichtelijk over de staat, kosten en benodigde werkzaamheden aan het gebouw.

Wat is een MJOP?
Meerjarenonderhoudsplan is een samengesteld rapport van verschillende bouwdelen en installaties van een gebouw. In dit rapport staat wat er de komende jaren aan onderhoud moet gebeuren. Ook komt duidelijk naar voren wat de kosten hiervan zijn en op welk moment het onderhoud moet gebeuren. Zo heb je dus in één rapport/plan overzichtelijk wat er de komende jaren allemaal moet gebeuren om je vastgoed tip top in orde te houden. Het belangrijkste blijft om voor een comfortabel onderkomen te zorgen.

Voordelen van een MJOP
Een MJOP kan een aantal voordelen hebben al laat je je hierbij helpen door een externe partij. De voordelen die er eventueel zouden kunnen zijn.
– Een volledige inspectie van je pand en hierbij een persoonlijke uitleg
– Direct inzichten in de maandelijkse kosten en de staat van uw gebouw. Hierbij zitten ook foto’s van de eventuele gebreken van je gebouw.
– Aanbevelingen en adviezen over het herstel van je gebouw en eventuele renovatie.
– Een goed leesbaar en duidelijk geformuleerd MJOP die makkelijk te begrijpen is.
– Voldoen aan de wettelijke verplichtingen Deze voordelen kunnen soms verschillen dat ligt eraan met welke partij je gaat samenwerken, maar over het algemeen kan het zeer handig zijn om experts op het gebied van vastgoedonderhoud je te laten adviseren.

http://laan35.nl