Stap Web
Image default
Business / Employment

Waarom kiezen voor de studie ICT?

Een studiekeuze kan voor sommige personen heel moeilijk. Uit onderzoek blijkt dat 15% van de leerlingen ervoor kiest om niet meteen te gaan studeren of een opleiding te volgen. Dit kan een resultaat zijn op de onwetendheid over een studiekeuze. Het blijft zonde dat er geen keuze wordt gemaakt, terwijl er een studie als ICT is. In dit artikel staan er redenen om niet stil te zitten en voor de studie ICT te kiezen.

 

Relevantie

Leervermogen, nieuwsgierigheid, creativiteit en ondernemerschap zijn belangrijke vaardigheden op de werkvloer. Digitale vaardigheden worden ook steeds belangrijker, zoals leren programmeren. Dit betekent niet dat iedereen direct programmeur moet worden. Desalniettemin biedt het leren coderen een goede basis om te begrijpen hoe de huidige wereld waarin we leven werkt. Omdat het gerelateerd is aan bijna elke major, kun je de programmeerkennis in IT-onderzoek gebruiken om te doen wat je wilt.

 

Behoefte aan personeel

Data-analisten, php programmeurs, securitymanagers, netwerkmanagers, softwareontwikkelaars: de beschikbare vacatures laten zien dat er veel vraag is naar (geschoold) ICT-personeel. Het digitale tijdperk ontwikkelt zich, maar groeit sneller dan digitaal talent. Hierdoor blijft het aantal vacatures toenemen. Volgens statistieken van het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft een kwart van de ICT-bedrijven personeelstekort. ICT is sinds 2015 de meest gespannen bedrijfstak op de arbeidsmarkt.

 

Veelzijdige functies

Als je aan IT-werk denkt, denk je waarschijnlijk aan programmeren of software. Er wordt uiteraard veel gewerkt aan het ontwikkelen, beheren en onderhouden van het systeem. Een back end ontwikkelaar houdt hier zich onder andere mee bezig. Maar er is ook behoefte aan mensen die slimme oplossingen bieden, zoals het beter benutten van cloudopslag. Als er niemand is die het goed kan analyseren, zijn de verzamelde big data waardeloos. Vergeet de projectmanager niet die ervoor zorgt dat het project van begin tot eind op rolletjes loopt. Kortom: afhankelijk van uw interesses en talenten zijn de mogelijkheden van ICT talrijk en gevarieerd.

http://kojac.nl