Stap Web
Image default
Business / Employment

Voorkom onnodige kosten door de kwalitatieve kozijnen

Iedere woning dat voorzien is van ramen beschikt ook over kozijnen. Onbewust zijn kozijnen van grote invloed op de energierekening en dus de portemonnee. Door somtijds de kwaliteit van de aanwezige kozijnen na te lopen, kun je onnodige, maandelijkse kosten voorkomen.

In dit artikel zal er een oog gelegd worden op de voordelen van kwalitatieve kozijnen en welke verschillen de kozijnen kunnen realiseren.

Aardgasvrij wonen

Nederland heeft doelen opgesteld rondom het gebruik van aardgas. Om dit doel te bereiken, wordt er momenteel al veel nagedacht over alternatieven om het milieu een handje te helpen. De isolatie heeft, zonder hier bewust van te zijn, grote invloed op de overstap van aardgas naar duurzamere manieren. We zullen de woningen namelijk op een andere manier moeten verwarmen. Dit kan enkel efficiënt plaatsvinden als de woningen goed geïsoleerd zijn. Kozijnen zijn daar verantwoordelijk voor, waardoor het essentieel is om voorzien te zijn van kwalitatieve kozijnen.

Houd de warmte in huis

Via kozijnen en deuren kan er veel gestookte warmte verloren gaan. Goed isolerende kozijnen en deuren zullen de ontsnapping tegengaan. Hierbij is het raadzaam de U-waarde na te lopen. Kozijnen en deuren die goed geïsoleerd zijn, zal de U-waarde 1,3 zijn of lager.

Houd regen buiten

Bij naar binnendraaiende deuren en ramen is het belangrijk na te lopen of ze beschikken over goed afsluitende ‘weldorpel’. De weldorpel is simpelweg een houten of aluminium rand die aan de onderkant van een deur of raam bevestigd is. Een kwalitatieve weldorpel zal regenwater buiten houden, waardoor de kozijnen langer mee zullen gaan.

Verbeter meteen de ventilatie

Nieuwe kozijnen kopen om de huidige te vervangen, is het een goede gelegenheid om naar de ventilatie in de woning te kijken. Een goede ventilatie zal zorgen voor gezonde lucht en zal vochtproblemen binnenshuis tegengaan.

Roosters in het kozijn of glas

Je kunt ventilatieroosters boven het glas in de kozijnen laten zetten, of mooi weggewerkt tussen de kozijnen en de gevel. Kies voor roosters die reageren op de winddruk, die gaan wat meer dicht als de wind erop staat en wat meer open als er weinig wind is. Zo heb je geen last van koude tocht, maar wel altijd genoeg verse lucht. Wil je meer weten over soorten ventilatieroosters? Kijk ook op de pagina over slim en energiezuinig ventileren.

http://directeenkozijn.nl