Stap Web
Image default
Business / Employment

Specialist in mediation

Wanneer je besluit om te trouwen, dan hoop je dat het een succesvolle huwelijk wordt en dat jullie jarenlang bij elkaar zullen blijven. Dat is jammer genoeg niet het geval voor een ieder. Maar voordat je overgaat tot echtscheiding, is er iets dat je toch zou kunnen doen om je huwelijk te redden. Soms is een goede discussie genoeg om tot een oplossing te komen en een mediator zou je daarmee kunnen helpen.

Een mediator is iemand die erbij komt zitten wanneer jullie discussies gaan houden. De mediator is een onafhankelijke derde partij die ervoor zorgt dat de gesprekken goed verlopen en dat ze niet escaleren. De meeste gesprekken worden door de partners gevoerd. De mediator zorgt er gewoon voor dat jullie goed communiceren en probeert je te helpen je relatie te verbeteren.

Soms is een gesprek al nodig om de problemen op te lossen, maar in andere gevallen kan het meerdere sessies duren. Er zijn wel gevallen waar mediation geholpen heeft om huwelijken te redden, maar dat kan natuurlijk niet het geval zijn bij elk huwelijk. Als men toch vindt dat er geen redding mogelijk is, dan kan men overgaan tot een echtscheiding. Een mediator kan je ook helpen om ervoor te zorgen dat de echtscheiding snel verloopt en dat alles eerlijk geregeld wordt.

Er zijn meer dan genoeg mediators in Meppel te vinden. Je kunt online gaan om te zien welke mediators er allemaal zijn. Er zijn ook handige vergelijkingswebsites die je wijzen welke mediators de laagste tarieven hanteren.