Stap Web
Image default
Business / Employment

Brandveiligheid in kantoorpanden

Je kent ze wel, die rode en ronde brandblussers in grote gebouwen. Brandbeveiliging is heel belangrijk in kantoorpanden. Er werken namelijk veel mensen in een gebouw en je wilt iedereen beschermen bij onverwachtste brand. Een brand in een kantoor begint vaak klein, bij een printer of een prullenbak. Met de juiste blusmiddelen binnen handbereik kan een beginnende brand sneller worden geblust. Welke middelen zijn nu echt onmisbaar in een groot kantoorpand? 

De hoogste prioriteit is een snelle ontruiming. Er moet bijvoorbeeld vluchtroutesignaleringen en noodverlichting in het pand zijn zodat mensen sneller in veiligheid kunnen worden gebracht. Deze ontruiming hoor je tweejaarlijks te onderhouden en te keuren. 

Er zijn verschillende brandveiligheid pakketten die ook onmisbaar zijn in een kantoorpand. Zo moet er altijd een brandblusserpakket aanwezig zijn. Een schuimblusser kan branden van vaste stoffen, vloeistoffen en gassen efficiënt bestrijden. Ook is een branddetectiepakket natuurlijk heel belangrijk. In dit pakket zitten diverse melders die overal geplaatst kunnen worden. Zij geven een noodsignaal wanneer ze merken dat er een brand is ontstaan in het gebouw. Hoe eerder je hier achter komt, hoe sneller je de brand kan herstellen wanneer het nog klein is.  

Eigenlijk hoort iedereen in de toekomst iets bij zich te hebben dat een (kleine) brand kan stoppen. Wanneer dit het geval is kunnen grote gevolgen worden voorkomen en is de brandweer minder vaak nodig. Zij hebben het ook druk met misschien wel grotere problemen. Toevallig is er nu al sprake van een universele “spray” brandblusser. Deze spray werkt als een haarlak bus of deodorant en past makkelijk in je tas. Het product is geheel veilig voor alle kleine branden in huis, kantoor, restaurant, overal! Iedereen, ongeacht de leeftijd kan dit gebruiken. Via schoens-safety.nl kun je deze universele “spray” brandblusser aanschaffen. Een ongeluk zit een klein hoekje en alle hulpmiddelen kunnen een groot probleem voorkomen. 

https://www.schoens-safety.nl/