Stap Web
Image default
Business / Employment

Dubbele win

Buitenspelen is goed voor kinderen, dat weten we allemaal. Maar waarom eigenlijk. Het is ten eerste onmisbaar voor de ontwikkeling van de kinderen maar daarnaast worden de kinderen ook gezonder, socialer en slimmer.

Voor kinderen is er eigenlijk niks veel lekkerder dan buitenspelen met de vriendjes en vriendinnetjes op bijvoorbeeld houten buitenspeelgoed, maar ook huttenbouwen, ravotten en klimmen vinden kinderen vaak heerlijk. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 80% van de kinderen vrolijk en blij worden van het buitenspelen met de vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast wil het feit dat de kinderen iedere dag minimaal een uur buiten spelen een stevige basis leggen voor de rest van het leven. Ze zijn namelijk vrijer in het bewegen, beter instaat om gezond te blijven en evenwichtig te groeien, daarnaast versterkt het het immuunsysteem waardoor zij minder vatbaar zijn voor ziektes maar ook minder snel ongevallen en botbreuken oplopen.

Het buitenspelen zorgt ervoor dat de kinderen veel bewegen en dus een sterker immuunsysteem opbouwen. Door het vele bewegen worden zij niet alleen op dat moment gezonder maar heeft dit ook positieve punten voor later. Zo hebben deze kinderen vaak minder aanleg om dikker te worden wanneer zij ouder worden.

Maar ook tijdens het buitenspelen maken de kinderen vaak veel contacten en zijn sociaalvaardiger dan de kinderen die voornamelijk binnen spelen. Kinderen maken namelijk op jonge leeftijd gemakkelijker vriendjes. Mocht dit niet het geval zijn door het feit dat het kind voornamelijk binnen speelt, dan is het goed om te overwegen dat het kind vaker naar buiten gaat om buiten te spelen en vriendjes te maken. Daarmee worden vaak ook meteen grenzen verlegd. Kinderen zijn vaak absoluut niet bang om nieuwe dingen uit te proberen. Daarnaast als het een keertje fout gaat, en er gebeurt wat de ene valt en de andere krijgt een schaafwond, de kinderen die vaker buitenspelen vinden dit vaak minder erg omdat zij op een gegeven moment weten dat er eigenlijk niet echt iets aan de hand is.

Als ouder doe je er dus verstandig aan om je kind buiten te laten spelen. Het liefste gewoon in de tuin, tenminste als je daarover beschikt. Mocht dit niet het geval zijn, ga dan een aantal keer per week met je kind naar de speeltuin om ze daar lekker op het speelgoed buiten te laten spelen of uit te laten razen. Vaak slapen ze dan ook nog eens beter in de nacht door waardoor het een dubbele win is voor jou als ouder.

https://www.buitenspeelgoed.nl/