Goed zitten op het werk

Het inrichten van je kantoor doe je niet zomaar even. Het lijkt heel gemakkelijk, een aantal stoelen, bureaus, kasten en een paar extra tafels. Maar er moet serieus over na gedacht worden. Er kunnen niet zomaar een aantal stoelen en tafels besteld worden. Je hebt natuurlijk te maken met allemaal verschillende soorten mensen in je bedrijf, niet iedereen kan dus goed zitten op hetzelfde meubilair. Het is namelijk zo dat iedereen op een andere hoogte het beste werkt. Daarnaast moet de hoogte van het beeldscherm ook verstelbaar zijn. Het is aan te bevelen voor een onderneming die na denkt over een nieuwe inrichting van het kantoor om ergonomische bureaustoel kopen.

Daarnaast moet natuurlijk ook na gedacht worden over de vloer die gelegd gaat worden. Het is aan te raden om een geluiddempende vloer te leggen in het kantoorpand. Dit omdat er vaak veel gelopen wordt heen en weer bijvoorbeeld naar het koffie apparaat. Maar daarnaast ook voor de hakken die waarschijnlijk door de dames worden gedragen.

Het is ook slim om na te denken over de hoogte van beeldschermen bijvoorbeeld. Het is slecht voor iemand om de hele tijd omhoog of omlaag te kijken wanneer zij bezig zijn op de computer. Hier kunnen zij last ervaren van de nek en vervolgens kampen met nekklachten waardoor zij tijdelijk verzuim aan moeten vragen in verband met de klachten. Het is daarom dus ook aan te raden om een bureau verstelbaar aan te schaffen.

Om het juist te doen is het slim om eventueel een bedrijf in te schakelen die je kan voorlichten over de opties, en de indeling van het kantoor. Deze personen weten precies wat het beste is voor ieder kantoor en regelen zo ook de beste indeling die gewenst is op het kantoor. Zomaar bureaus neerzetten is namelijk niet zo slim, dit ook in combinatie met alle kasten die eventueel nodig zijn om documentatie te bewaren.

http://www.bnrkantoor.nl/