Stap Web
Image default
Business / Employment

Handdoeken wassen

Je hebt net nieuwe handdoeken gekocht, omdat je oude handdoeken hard en stevig geworden zijn. Die is alles behalve comfortabel als je jezelf wilt afdrogen. Je hebt liever een zachte donzige handdoek. Om de handdoek zacht te houden zijn er aantal dingen waarmee je rekening moet houden. In deze blog gaan wij je vertellen hoe jij de handdoek lekker zacht kan houden.

Om de kwaliteit van je handdoek te waarborgen is het aller eerst belangrijk om een handdoek te kopen die van goede kwaliteit is. Een goede handdoek is was dikker en kan beter vocht absorberen. De handdoeken hoeven echt niet per se heel veel duurder te zijn dan de goedkopere die van mindere kwaliteit zijn.  Een goede kwaliteit handdoek is gemaakt van 100% katoenvezel. Hoe dikker de handdoek is, hoe meer katoenvezel er in verwerkt is. Een dikkere handdoek zal jou dat luxere gevoel geven die je graag wilt.

Als je overtuigd bent om een iets duurdere handdoek van goede kwaliteit aan te schaffen is het onderhouden van de handdoek het volgende. Om het beste uit de handdoek te halen moet je een nieuwe handdoek eerst 2 uurtjes laten weken in wit keukenazijn, Daarna moet je dit uitwassen zonder wasverzachter. Azijn is daarnaast een prima hulpmiddel om de kleur te beschermen. Vindt je azijn stinken? Ga dan voor een andere optie. Je kan de handdoeken ook in een teil met koud water liggen en dan daarin laten weken.

Werkt dit nou niet en is je handdoek weer binnen no time ruig en voelt dit vervelend als je je afdroogt? Kijk dan eens naar een lichaamsdroger. Een lichaamsdroger oftewel een full body dryer is een nieuwe uitvinding die in de douche geplaatst kan worden en droogt je zonder dat je een handdoek hoeft te gebruiken. Ideaal dus. Dit bespaart je de aanschaf van nieuwe handdoeken en het wassen van de handdoeken. Daarnaast hoef je niet druk te maken om het materiaal van de handdoek.

https://lavicta.nl/