Stap Web
Image default
Business / Employment

Het motiveren van je werknemers

Als ondernemer of manager heb je vast weleens over nagedacht over de vraag; hoe zorg ik ervoor dat mijn werknemers of medewerkers optimaal gemotiveerd zijn? Logisch, want gemotiveerde werknemers leveren met resultaat. Zeker weinig gemotiveerde werknemers zullen minder presteren, maar ook overijverige werknemers kunnen een last zijn. Ze willen teveel doen of het andere personeel begint zich te ergeren aan hen.

Daarom is de taak van de manager om ervoor te zorgen dat deze balans precies goed ligt nog niet zo makkelijk. Motivatie zorgt ervoor dat mensen worden aangezet tot actie. Als manager moet je je verdiepen in het motivatiepatroon van je medewerkers. Nadenken en praten over deze factoren is een must. Dit kan in de vorm van functioneringsgesprekken of loopbaangesprekken. Je moet begrijpen wat je medewerkers triggert. Vaak raken mensen gemotiveerd door zaken als macht, betekenis, verbondenheid, status en beloningen.

Tegelijkertijd moet er ook rekening gehouden worden met demotiverende factoren. Gedemotiveerde werknemers leiden vaak tot mindere resultaten en conflicten. Werknemers raken gedemotiveerd van o.a. gebrek aan uitdaging, oneerlijk verhoudingen, slechte relaties met collega’s en een langdurig hoge werkdruk.

Om gedemotiveerde werknemers weer enthousiast te maken moet je als manager het gesprek aan gaan, open zijn en om openheid vragen. Alleen dan kan het probleem worden opgelost. Verder is het goed om een actieve hulphouding aan te nemen. Verder kan je een extern bedrijf inschakelen als een soort mediator. Wat ook een optie is, is het laten uitvoeren van een vitaliteitsapk test. Werknemers vullen deze test online in en ook bestuurders en managers worden geïnterviewd. De uitslag van de test zal bepalen hoe vitaal het bedrijf is. En hoe vitaler uw medewerkers en bedrijf zijn, des te weerbaarder en winstgevender is de organisatie. Carrierepoort.nl is een bedrijf dat deze test aanbiedt en al veel bedrijven inzicht heeft gegeven in vitaliteit van de organisatie. Klik hier om te kijken wat dit voor u betekent.

http://carrierepoort.nl