Stap Web
Image default
Business / Employment

Vergroot de veiligheid binnen je bedrijf met een VCA cursus

Wat is VCA?

VCA staat voor VGM Checklist Aannemers. VGM staat dan weer voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. VCA is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de huidige samenleving. Er zijn steeds meer bedrijven die VCA hanteren of vragen om een VCA-certificering van bedrijven en medewerkers. Deze onderneming voeren dan regelmatig risicovolle werkzaamheden uit in zeer risicovolle omgevingen. Wanneer je een werknemer bent van een aannemer en jouw opdrachtgevers stellen je verplicht om een VCA-certificering te behalen dan kan je een goede VCA opleiding bij ons volgen. Deze VCA cursus zou je al in 1 dag kunnen afronden. Echter kan je er ook voor kiezen om een zelfstudie te doen. wanneer je een VCA-certificering haalt dan is deze 10 jaar lang geldig, dit houdt in dat je de komende 10 jaar veilig aan de slag kunt. 

Een erkende checklist voor aannemers onderling…

In Nederland heeft de VCA geen wettelijke grondlegging maar dient wel als erkende checklist voor aannemers onderling. De wet eist dus niet van het bedrijf dat je volgens de VCA-norm werkt maar een bedrijf waar je mee samenwerkt of in de toekomst mee samenwerkt wel. Een VCA-gecertificeerd bedrijf voldoet natuurlijk niet automatisch aan het bewijs van onschuld, maar helpt hier wel aanzienlijk mee. 

Waarom kiezen voor een VCA cursus?

Een VCA cursus kan je heel veel brengen op het gebied van intern transport. Intern transport is immer geen kleinigheid. Het is erg belangrijk dat je goed kijkt waar je deze cursus wilt volgen. Niet iedereen kan immers even goed een cursus geven. Natuurlijk zijn er heel veel verschillende heftruckopleiders. Deze worden ook VCA opleiders genoemd. Door heel Nederland zitten er wel tientallen en misschien wel honderden heftruckopleiders. Je moet echter wel een van de beste cursussen kiezen. Er zijn namelijk heel veel bedrijven waarbij je een VCA certificering kunt behalen.  Zorg er dus voor dat je een mooi CVA certificaat behaalt. 

http://www.blomopleidingen.nl