Stap Web
Image default
Business / Employment

Hoe draag jij bij aan een beter klimaat?

Aandacht voor het klimaat is belangrijk. We moeten zuinig op onze aarde zijn en een goede bijdrage leveren is noodzakelijk voor een leefbare toekomst. Maar hoe kan jij bijdragen aan een beter klimaat en hoeveel impact kan jij hebben? Met deze praktische tips vertellen wij hoe jij kan bijdragen aan een beter klimaat. Want een beter klimaat bereiken we niet alleen maar samen.

Minder vlees

De veeteeltindustrie is verantwoordelijk voor enorm veel uitstoot van broeikasgasuitstoot. Wereldwijd is de veehouderij verantwoordelijk voor 14,5 procent van alle broeikasgassen. Je hoeft niet persé te stoppen met vlees, probeer eens 2 of 3 keer vegetarisch te eten. Hiermee help je niet alleen het klimaat maar help je ook nog eens je eigen gezondheid. Te veel rood en bewerkt vlees verhoogd de kans op beroertes en kanker. Denk er dus over na om een flexitarier te worden en eet bewust minder vlees per week.

Vervang de CV ketel

Ga van het aardgas af en schakel over naar een volledig elektrisch alternatief: de warmtepomp. Een warmtepomp doet in principe precies het zelfde as een cv ketel zoals je huis verwarmen en warm water leveren. Maar de warmtepomp is veel duurzamer dan de cv-ketel. De warmtepomp werkt op stroom en haalt warme lucht uit de bodem of grondwater. Door gebruik te maken van een hybride warmtepomp daalt de CO2-uitstoot met 30 tot 40 procent. Maak je huis dus klimaat bewust en schaf een warmtepomp aan.

Douche korter

Waarschijnlijk ben je niet bewust hoelang je doucht en hoeveel water er verloren gaat. De watervoorraden op  raken al op door verwarming van de aarde en om de watervoorraden te vergroten kan  je bijdrage door je douchesessies te verkorten. Naast het helpen van het klimaat zorg help je ook jezelf. Als je stopt met douchesessies van 15 minuten en ze verkort naar maximaal 5 bespaar je al jaarlijks tientallen euro’s.

https://techneco.nl/