Stap Web
Image default
Business / Employment

Wanneer gebruik ik welke waterpomp?

Er zijn verschillende soorten waterpompen beschikbaar voor verschillende soorten doeleinden. Om ervoor te zorgen dat de te vervullen taak op de juiste manier zonder complicaties wordt vervuld is het belangrijk om de juiste waterpomp te kiezen. Voor welke taak gebruik je welke waterpomp?

Als de waterdruk in de leidingen te laag is, iets dat vaak gebeurd in oude huizen met oude waterleidingen, of als er een extra badkamer met voorzieningen van dien zijn aangelegd, is het vaak nodig om de waterdruk te verhogen. Dit is voor elkaar te krijgen met een hydrofoorpomp. Met een hydrofoorpomp wordt de waterdruk verhoogd en is er geen omkijken meer naar de waterdruk in de leidingen.

 

Als er een ruimte leeggepompt moet worden, is de dompelpomp de pomp die gebruikt moet worden. Een dompelpomp is een flexibele machine die van pas kan komen in verschillende soorten situaties, aangezien ook vastere vloeistoffen gepompt kunnen worden met een dompelpomp. Zo kan er met een dompelpomp naast de gebruikelijke taken als het leegpompen van een kelder of een zwembad ook een mestput geleegd worden met een dompelpomp.

 

Als je een ruimte leeg wilt pompen, maar een heel klein laagje water over wilt laten is een vlakzuiger de pomp die de klus zal klaren. De vlakzuiger zal een laagje water van niet meer dan een paar millimeter overlaten op de grond.

 

Een fonteinpomp kan, zoals de naam al suggereert, een fontein creëren. Daarnaast kan een fonteinpomp ook nog gebruikt worden om water te laten circuleren, iets wat noodzakelijk is voor (sier)vijvers en zwembaden. Zonder voldoende circulatie in vijvers en zwembaden zal het water troebel en vies worden. Ook wordt de kans op algengroei vergroot en als het warm genoeg is zullen ook muggen aangetrokken worden.

 

Als er land besproeid moet worden, zal een beregeningspomp uitkomst bieden. Een beregeningspomp is uitstekend voor het beregenen van land en het vochtig houden van kassen. Daarnaast is het ook mogelijk om een beregeningspomp te gebruiken voor het vullen van zwembaden en het overpompen van water.

 

https://www.waterpompshop.nl/