Stap Web
Image default
Business / Employment

Hoe voorbereiden op een sollicitatiegesprek

Hoe voorbereiden op een sollicitatiegesprek

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar hoe doe je dat? Om je voor te bereiden op je sollicitatie worden er verschillende sollicitatietrainingen aangeboden. Dit kan ook online bij assessment training websites. Tegenwoordig is ook een assessment bijna altijd onderdeel van een sollicitatie. Een werkgever wil weten wat ze van je kunnen verwachten en proberen dit te meten met intelligentietesten en psychologische onderzoeken. Als je dit nog nooit hebt meegemaakt kan dit nogal overweldigend overkomen, en is het raadzaam om je hier ook goed op voor te bereiden.

Wat te verwachten bij een sollicitatie

Neem de tijd om de positie en de functieomschrijving waar je op solliciteert, te analyseren. Je moet je bewust zijn van de vaardigheden en karakteristieken, die verwacht worden van de persoon die de functie gaat vervullen. Dus, je moet je skills vergelijken met de skills die gevraagd worden, en weten hoe jij hier in staat. Elke werkgever kiest voor een andere manier om de beste kandidaten te selecteren. De eerste stap is vaak een goed cv opsturen met een goede motivatiebrief.  Vervolgens wordt je vaak uitgenodigd voor een eerste gesprek. In sommige gevallen wordt je vóór dit gesprek al gevraagd om een online capaciteitentest te maken. Na het eerste gesprek kun je in sommige gevallen uitgenodigd worden voor een Assessment Center. Hier worden je intelligentie, vaardigheden, capaciteiten en gedrags- en persoonlijkheidseigenschappen nog een keer goed onder de loep genomen en wordt je getest op numeriek redeneren, verbaal redeneren en cijferreeksen. Als je nog niet zo vaak hebt gesolliciteerd is het goed om je voor te bereiden zodat je weet wat je allemaal kunt tegenkomen, en een zo goed mogelijke indruk achter laat.

Hoe kan Assessment-Training.com je helpen met je sollicitatiegesprek

Het doel van Assessment-Training.com is om je te helpen om je sollicitatie succesvol te maken, door oefentesten te bieden die de testen van werkgevers en recruiters nabootsen. Het  oefenplatform gebruikt toonaangevende technologie, die je feedback biedt over je scores, in de vorm van testgeschiedenis, progressie en prestatie in vergelijking met anderen.

Bereid je dus optimaal voor met een complete sollicitatietraining om nooit voor verrassingen te komen staan.

 

https://www.assessment-training.com/nl