Stap Web
Image default
Business / Employment

Gemotiveerd personeel zonder dienstverband: detachering werkt perfect!

Komt het einde van het vaste dienstverband in zicht? Ik denk het niet maar feit is wel dat er steeds meer behoefte aan flexibiliteit is. Flexibiliteit voor de werkenden en voor bedrijven. Er zijn verschillende manieren om die flexibiliteit in je bedrijf in te bouwen. Werk je bijvoorbeeld in de markt van bouw en techniek? Dan komt het vaak voor dat Zzp’ers een professionele aanvulling bieden op uit te voeren klussen. Voor Zzp’ers is het een welkome aanvulling op een verder mee onzeker bestaan en voor bedrijven betekent het dat bij minder werkaanbod geen overschot aan duur personeel ontstaat. In de sectoren waar hoog opgeleid personeel nodig is wordt vaak gebruik gemaakt van detachering.

De voordelen bij detachering

Bij detachering werkt iemand voor jouw bedrijf maar is in dienst bij het detacheringsbureau. Dat heeft een aantal voordelen. De belangrijkste is wel dat alle risico’s bij het bureau liggen. Risico’s als ziekte of niet functioneren. Dat laatste komt weinig voor maar niets is uitgesloten. Ook de aangelegenheden als personeelsadministratie gaat mooi aan uw neus voorbij. Zo heeft u tijd voor andere belangrijke zaken. Feitelijk krijgt u de lusten en niet de lasten. Uiteraard is dat niet gratis. Het kan voorkomen dat een gedetacheerde voor u duurder is dan een vaste kracht. Echter weegt dit nadeel niet zwaarder dan alle voordelen.

Gemotiveerde mensen in korte tijd op een klus

Heeft u interesse in deze constructie maar er nog geen ervaring mee? Ga dan vooral eens in gesprek met een detacheringsbureau en laat u voorlichten. Wat zou het ideaal zijn wanneer u de werving en selectieprocedure over kan slaan en meteen aan de bak kan met een ervaren kracht. Iemand die goed is in zijn vak en die gemotiveerd zelfstandig klussen klaart. Iemand die er lol in heeft om in deze constructie te weken omdat het hem of haar zo veel voordelen biedt. Feitelijk is iedereen blij in deze situatie!

https://www.vacaturebouw.nl