Stap Web
Image default
Business / Employment

Rust in hoofd

In deze tijd kan het leven nogal op je af komen. Er zijn zoveel dingen die je moet doen en punten waar je aan moet denken. Zo ben je de hele week op je werk, maar wil je daarnaast ook sociaal actief blijven. Hetzelfde geldt voor de studenten onder ons. Natuurlijk focus je je vooral op school, maar daarnaast heb je waarschijnlijk ook een bijbaantje. Misschien zit je ook nog bij een vereniging. Daarnaast willen we allemaal fit blijven en zijn we dus bezig met sporten. Oh en om het nog even wat drukker te maken, het huis moet ook regelmatig schoongemaakt worden. Het is dus meer dan logisch dat het je soms even een beetje te veel wordt. Misschien dat er dan ook allerlei negatieve gedachten naar boven drijven over je toekomst en over jezelf. Daarom geven wij je graag een aantal tips om wat meer rust in je hoofd te kunnen creëren.

 

Opruimen

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Door je huis of je kamer op te ruimen, zorg je letterlijk en figuurlijk voor meer ruimte. Een rommelige ruimte zorgt voor onrust in je hoofd. Ook schoonmaken werkt heel goed om je gedachten weer even op orde te krijgen. Zet tijdens de het stofzuigen, het dweilen, badkamertegels schoonmaken of voegen schoonmaken een lekker muziekje aan en je zult merken dat je je weer beter voelt als je klaar bent.

 

Aandacht

We zijn gewend om meerdere dingen tegelijk te doen. Bijvoorbeeld tv kijken en door Instagram scrollen. Maar ook koken en je mail beantwoorden. Maar doordat je op verschillende dingen probeert te focussen, creëer je onrust in je hoofd. Probeer daarom een activiteit tegelijkertijd te ondernemen. 

 

Bewegen

Sporten is een hele goed manier om weer in contact te komen met je lichaam. Van fitness tot boksen, van wandelen tot fietsen: het helpt allemaal.

https://voegxpert.nl/