Investeren in zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen nog wel eens een grote uitgave zijn, en zeker wanneer je dit voor je eigen huis wilt doen. Je moet er zeker van zijn dat je hierin wilt investeren en dat je nog wel een tijdje in ditzelfde huis blijft wonen. Zo’n dakrenovatie brengt namelijk de nodige kosten met zich mee, maar heeft ook zeker zijn voordelen.

 

Lagere energierekening

Het grootste voordeel is de lagere energierekening. Je werkt nu namelijk je eigen elektriciteit op en dit zorgt ervoor dat je niet meer volledig energie van de energieleverancier hoeft te bekostigen. Na ongeveer 7 à 8 jaar maakt u per jaar gemiddeld tegen de 1.000 euro winst en is de hele investering terugverdiend.

 

Waarde van je huis

Door te investeren in zonne-energie stijgt de waarde van uw huis. Je krijgt een hoger energielabel, en zo kan de volgende koper van je huis wel genieten van de zonnepanelen maar hoeft zelf de investering niet te doen. Hierdoor kan je je huis dus voor meer geld verkopen.

 

Weinig onderhoud nodig

Waar bij een normaal dak het nodig is om regelmatig de dakgoten schoon te maken en te controleren op een daklekkage, is dit hierbij niet het geval. Het meeste vuil wat op de zonnepanelen komt, wordt namelijk vanzelf weer weggespoeld. Wel is het handig om enkele keren per jaar de panelen te laten controleren op vuil en beschadigingen.

 

Geld besparen

Het wordt vanuit de overheid vaak aangeprezen om over te stappen naar de zonnepanelen. Ondanks dat er nu geen subsidie is vanuit de overheid op dit moment, kunt u wel de btw terugkrijgen van de installatie. Dat is toch mooi 21% ‘korting’. Verder zijn er wel vaak regionale subsidies of subsidies vanuit de gemeente beschikbaar.

 

Er zijn dus genoeg voordelen om deze dakrenovatie te doen, en te kunnen genieten van zonne-energie en een schoon dak zonder lekkages.