Stap Web
Image default
Business / Employment

Alarmsystemen zijn inbrekers altijd te slim af

Inbraken zijn heftige gebeurtenissen en kunnen niet meer teruggedraaid worden met de installatie van woonhuisbeveiliging. Hoewel het uiteraard zeer verstandig is om inbraken, brand en overval in de toekomst te voorkomen, kunnen de gevolgen van een inbraak groot zijn. Inbrekers denken namelijk niet na over de schade die ze iemand persoonlijk aanbrengen. Hierdoor kan het een groot gemis zijn wanneer jouw dierbare herinneringen overhoop gehaald zijn of zelfs meegenomen zijn door de dieven. Wees dus op tijd met het installeren van een alarmsysteem! Andere gevolgen van een inbraak zijn een verstoorde nachtrust en angst om het huis te verlaten.

Hoe verloopt een inbraak mét een alarmsysteem?

De alarmsystemen van Groenewegen Delft werken met detectoren. Dit houdt in dat deze alarm zullen slaan wanneer ze detecteren waarop ze ingesteld zijn. Hierbij kan gedacht worden aan infrarood, glasbreuk, magnetische krachten of hitte. Ook maakt het alarm een verschillend geluid bij een aantal detectoren, waardoor het direct duidelijk is om wat voor soort calamiteit het gaat. Is dit ook daadwerkelijk het geval? Dan wordt de meldkamer direct gecontacteerd. Winkels zoals supermarkten brengen vaak beelden van de Camerainstallatie onder bij de meldkamer, omdat ze dan vierentwintig uur per dag in de gaten gehouden worden.

Zodra de inbreker is gedetecteerd, zullen infraroodsignalen de inbreker volgen. Door het harde geluid van het inbraakalarm en de felle lichten van de flitser zal de inbreker zich snel uit de voeten maken, waardoor de schade hopelijk beperkt kan blijven. Bovendien zijn hulpdiensten ingelicht, zodat de inbreker niet snel kan vertrekken.

Contact

Een alarmsysteem is onmisbaar in iedere woning, omdat een inbraak of brand iedereen zomaar kan overkomen zonder er rekening mee te houden. Heb jij meer vragen over de alarmsystemen van Groenewegen Delft of zou je graag een beveiligingssysteem willen laten installeren? Bekijk dan de website van Groenewegen Delft of neem contact op met de experts voor meer informatie.

https://www.groenewegendelft.nl/