Stap Web
Image default
Business / Employment

Jaloezieën zelf ophangen

Na jaren gordijnen te hebben wil je is een keer wat anders. Het geeft veel stof in het huis en het blokkeert direct al het licht. Een mooie oplossing is een jaloezie.  Een jaloezie geeft zoveel licht door als je zelf wilt maar je kan het ook zo donker maken als je zelf wilt. Het monteren van een jaloezie kan best lastig zijn. Gelukkig ben jij op de juiste blog terecht gekomen want wij gaan jou vertellen hoe je een jaloezie moet monteren.

Jaloezieën komen in alle soorten en maten. Bestel je de jaloezieën online? Dan heb je vaak veel keuze qua maat en soms heb je zelfs het geluk dat een bedrijf het op maat maakt voor je. Het is dus belangrijk om goed de maten van je ramen te weten. Meet ze zorgvuldig op. Let vooral goed op of de jaloezie in de kozijn gaat hangen of over de kozijnen heen. Dit heeft namelijk allemaal invloed om de maat. Je wilt niet dat je jaloezie op maat gemaakt is en het niet past. Je kan de jaloezie ook niet retourneren omdat het bedrijf er niks meer mee kan.

Zodra je de juiste maten hebt en de jaloezieën heb aangeschaft is het tijd voor het de technische fase. Je begint met het ophangen van montagebeugels. Vergis je niet met regeldragers want deze zullen niet het zelfde effect geven als de montagebeugels. De montagebeugels moeten op een rechte lijn worden gemonteerd anders gaat de jaloezie schreef hangen. Zorg ervoor dat je torx schroeven gebruikt bij het ophangen van de beugels. Deze schroeven zijn erg sterk en zorgen ervoor dat alles juist blijft hangen. Als de beugels eenmaal hangen is het tijd om de jaloezie in de beugels te klikken. De beugels hebben een kliksysteem dus het is heel erg duidelijk wanneer de jaloezie juist is opgehangen. 

https://www.bnvtools.nl/