Stap Web
Image default
Business / Employment

Statistiekbegeleiding voor jouw scriptie – het bestaat

Het schrijven van de scriptie is een stressvol proces waar heel veel tijd en energie in gaat zitten. Er zijn zoveel onderdelen om rekening mee te houden. Eerst is er die inleiding waarin je het onderzoek tot in het kleinste detail moet uitdenken. Er moet een methode gekozen worden en een onderzoek ontwerp. Maar eerst moet je eigenlijk duidelijk hebben waar je onderzoek over gaat en wat je precies onderzoekt. En waarom is het eigenlijk relevant? Als je dan eindelijk daadwerkelijk bij het uitvoeren van het onderzoek bent aanbelandt, wil je op z’n allerminst extra tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van SPSS-berekeningen en -software. Daarom zeggen wij: neem statistiekbegeleiding of SPSS hulp van Scriptium en bespaar jezelf tijd, energie en bakken frustratie.

 

Statistiek in een onderzoek

Het statistisch analyseren van kwantitatieve data is essentieel voor een academisch, objectief onderzoek. Je ontkomt er helaas niet aan bij studies zoals psychologie, bestuurskunde en bedrijfskunde. Veel opleidingen proberen je voor te bereiden op het statistische gedeelte door een statistiekvak aan te bieden (vaak in het eerste jaar). Maar als je dan je eigen gegevens gaat analyseren, is het toch andere koek. Zeker als je niet wiskundig bent aangelegd, kan statistiek voor veel stress zorgen en een extra struikelblok in het scriptieproces zijn.

 

Statistiekbegeleiding van Scriptium

Bij Scriptium, centrum voor academische ondersteuning, snappen ze die statistiekstress maar al te goed. Daarom hebben zij een dienst opgericht speciaal voor studenten die enkel hulp nodig hebben bij het statistische gedeelte van hun scriptie. Je kunt er per uur statistiekbegeleiding inschakelen. Dit betekent dat je een statistiekbegeleider toegewezen krijgt die speciaal jou helpt met je specifieke hulpvraag. Je kunt dus samen met de begeleider data analyseren, verwerken in SPSS, interpreteren en zelfs hulp krijgen bij het omzetten van berekeningen naar een lopend resultatenhoofdstuk in tekst.

 

Nog meer statistiekhulp

Scriptium verzorgt overigens niet alleen statistiekhulp bij het schrijven van de scriptie. Ze hebben ook tentamentrainingenvoor statistiektentamens en bijles voor studenten die simpelweg hun statistiekkennis willen ophalen of bijspijkeren. Je kunt er overigens ook prima terecht voor reguliere bijles of scriptiebegeleiding. Eigenlijk is Scriptium het perfecte ondersteuningscentrum voor alles wat te maken heeft met de studie. Het is gewoon heel fijn om in die drukke periodes steun te krijgen van professionals die weten wat ze doen.

 

Contact met Scriptium

Om te onderzoeken wat ze voor jou kunnen betekenen, kun je het beste een mail sturen naar info@scriptium.nl. Ook kun je natuurlijk de website bezoeken en informatie lezen over alle verschillende diensten. Via de contactpagina vind je tevens andere middelen om in contact te komen met een medewerker van Scriptium.

https://www.scriptium.nl/hulp-bij-statistiek/