Stap Web
Image default
Business / Employment

Soort steunkousen

Steunkousen komen er in alle soorten en maten. De steunkousen worden onderscheiden in drukklassen, materialen en uitvoeringen. In deze blog gaan we verschillende steunkousen met bespreken.

Steunkousen

De standaard steunkous valt in drukklasse 1. De normale steunkous geeft steun bij lichte problemen. Onder de normale steunkous valt ook de preventieve steunkous. Beide kousen helpen bij het voorkomen van klachten tijdens een zwangerschap, lang staan of reizen. Dit soort steunkous wordt niet vergoed door de verzekering.

Therapeutische elastische kous.

De therapeutische kousen bieden veel meer steun dan de standaard steunkousen. De kousen kunnen onder verdeeld worden in drukklasse 2,3 en 4.  De meest voorkomende is de kniekous en de compressiekous. De therapeutische kousen zijn echt bedoeld als ondersteuning bij de medische problemen. Je kunt dus niet zomaar de kousen kopen. Deze kousen worden gelukkig wel vergoed door de zorgverzekeraar.

Zwangerschap kousen

Omdat een zwangerschap een zware periode is zijn er kousen om de zwangere vrouw te ondersteunen tijdens deze zware periode. Tijdens een zwangerschap kunnen de vaatwanden tijdelijk verslappen en aders uitrekken waardoor er spataderen kunnen ontstaan. Door het dragen van steunkousen kan dit probleem dus voorkomen worden. Het is dus een goede preventieve oplossing.

Reiskousen

Een lange reis in het vliegtuig, bus, trein of auto kan er voor zorgen dat de bloedsomloop in de benen vermindert, wordt. In de auto zal je nog elk 2 uur kunnen stoppen en een stukje lopen, maar in het vliegtuig gaat dit al een heel stuk lastiger. Als je een lange reis maakt, is het belangrijk dat je bloedsomloop goed blijft en niet afneemt want bij een verminderde bloedsomloop vergroot je de kans op stolsels in je bloed. Je wilt niet voordat je aan je vakantie begint trombose krijgen. Om dit te voorkomen zijn er speciale reizigers kousen die de bloedtoevoer naar de benen extra stimuleren.

 

 

https://www.lymphedivas.eu/