Stap Web
Image default
Business / Employment

Interieurshows op tv

Op televisie zijn shows over de inrichting van een huis erg populair. Mensen vinden het leuk om naar deze shows te kijken en inspiratie op te doen voor hun eigen huis. Daarnaast laten ze in deze shows goed zien wat werkt en wat niet. Welke kleuren goed met elkaar er uit zien en welke beter niet bij elkaar kunnen. Maar ook leer je van alles over vormen en hoe die bijdragen aan hoe je kamer eruit ziet, huiselijk of juist wat moderner. Het zijn dus ongelooflijk leerzame programma’s. Maar wat zijn nou de belangrijkste tips die je eruit kan halen? 

Ten eerste is het hoe je stijlen kan mengen. Veel mensen wonen natuurlijk niet in hun eentje in het huis, dus zijn er meerdere mensen die zich er thuis moeten voelen. Die mensen hebben zelden precies dezelfde stijl. Het is dus belangrijk dat je in staat bent deze stijlen te kunnen mixen. Zelfs stijlen die onmogelijk te mengen lijken, zoals romantisch en industrieel kunnen echt gemixed worden. Door middel van deze shows leer je dat. 

Ten tweede gaat het over kleuren mixen. Een helemaal kleur neutraal huis is natuurlijk ook niks, want dat betekent dat alles alleen maar wit, zwart en grijs is. Een beetje kleur is dus altijd welkom. Maar welke kleuren passen nu goed bij elkaar? Dat is natuurlijk een grote vraag. Kies hiervoor kleuren in dezelfde tint, dus bijvoorbeeld donker en licht blauw. Zorg er wel voor dat ze ook echt dezelfde ondertoon hebben. Je kunt ook juist 2 totaal andere kleuren kiezen. Zorg er dan altijd voor dat deze aan deze aan de andere kant van het kleurenspectrum is. Daarnaast moet er voor gezorgd worden dat de glans bij elkaar past. Bij matte muurverf, ook wel kalkverf genoemd, is het belangrijk om iets glanzends ter contrast neer te zetten.

https://www.moosefarg.nl/