Stap Web
Image default
Business / Employment

Camerabeveiliging op de werkvloer

Er wordt vaak gedacht dat een camera beveiliging erg behulpzaam kan zijn in het geval van inbraak en/ of diefstal. Echter kan het ophangen van camera’s rondom je bedrijfspand en in je bedrijfspand ook een afschrikkende werking hebben. Wanneer criminelen zien dat er camera’s zijn, zullen ze je bedrijfspand namelijk veel sneller overslaan en op zoek gaan naar een ander bedrijf of slachtoffer die niet over camera’s beschikt.

Wanneer je optimaal gebruik wil maken van je camera’s is het van belang dat je je camera’s ook aansluit op een alarmcentrale. Als er iemand is die dan toch probeert om het pand te betreden, kan er iemand van de alarmcentrale aan de hand van de camerabeelden de situatie beoordelen. Dit zorgt er dus voor dat er snel gehandeld kan worden en dat de eventuele schade voorkomen kan worden. Ook kan de centralist, als dit nodig is, de politie inschakelen om in te grijpen op de situatie. De politie gaat namelijk niet meer op elke alarmmelding van een alarmsysteem af.

Natuurlijk heeft de camerabewaking nog veel meer voordelen. Mocht het namelijk zover komen dat criminelen toch uw pand kunnen betreden, kun je achteraf achterhalen wat er gebeurd is aan de hand van de camerabeelden. Misschien kun je hierdoor zelfs zien wie het gedaan heeft.

Het hebben van een camerabeveiliging heeft natuurlijk ook een keerzijde, want mag je wel alles zomaar vastleggen en registreren? Bij het hebben van een camerabeveiliging gelden onder andere de volgende regels:

–          Er moet een noodzaak zijn wil je de camera’s ophangen. Ga dus eerst na of er andere mogelijkheden zijn.

–          Het moet duidelijk gemaakt zijn voor personeel en bezoekers dat er sprake is van cameratoezicht, met bijvoorbeeld bordjes.

–          Camerabeelden mogen maximaal vier weken bewaard worden, tenzij er sprake is van een incident of ongeval. Wanneer er sprake is van een incident of ongeval mogen de beelden bewaard worden totdat het incident is afgehandeld.

https://www.groenewegendelft.nl/