Stap Web
Image default
Business / Employment

Kapsalons dicht door corona

 

Het kabinet kondigde gister aan dat alle kapperszaken gesloten moeten worden tot in ieder geval 6 april. Het kappersvak eist veel contact met klanten en dat maakt de overdracht van corona groter. Om het coronavirus in te dammen kwam het kabinet met maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden, zoveel mogelijk binnen blijven en het beperken van sociale contacten. Daarnaast zijn alle evenementen afgelast en moeten alle kappers dicht. Wat betekent dit precies voor jou als kapper zijnde? Verlies je je baan? Krijg je nog wel door betaald bij de kapper delft? Op antwoord te krijgen op deze vragen gaan we dit verder behandelen in deze blog.

Je loon moet gewoon door betaald worden. Je werkgever kan namelijk aanspraak maken op het Noodfonds Overbrugging Werkgelegenheden (NOW). Hiermee kun je werkgever je loon nog steeds doorbetalen. Het noodfonds vervangt de werktijdsverkorting. Het hulpmiddel is zo goed voor ongeveer 90% van je salaris. De overige 10% moet betaald worden door de werkgever zelf.

Naast je loon hoef je niet druk te maken of je baan wel kan behouden. Je werkgever mag je namelijk niet zomaar ontslaan. Ook als flexwerker kun je werkgever nog door betalen dankzij de NOW-regeling. Geen zorgen dus. Je kunt dus gewoon de beste kapper delft blijven.

Verdere maatregelen zijn nog niet duidelijk. Het is maar de vraag hoelang deze corona crisis zich voort gaat zetten. Misschien duurt deze epidemie langer dan verwacht en moet er een ander noodpakket aan te pas komen. Voor nu is het belangrijkste dat jij je baan en loon behoudt, zodat de rest van je leven niet in duigen valt. In de toekomst zal het kabinet met verdere maatregelen komen en oplossingen om de werkende tegemoet te komen. Het wordt in ieder geval een moeilijke tijd voor iedereen en om door deze tijd heen te komen kan het zomaar zijn dat de kappers gesloten blijven tot langer dan 6 april.

https://www.onekappers.nl/