Stap Web
Image default
Business / Employment

Tegels in de tuin

Als je op bezoek gaat bij mensen die een tuin achter hun huis hebben, dan is het altijd even leuk om te kijken hoe zij hun tuin hebben ingericht. Wat voor soort begroeiing is er, staan er mooie stoelen, liggen er tegels of ligt er gras, is er een schommel, wat voor soort omheining is er…? Allemaal vragen die je jezelf kan stellen. Als je vervolgens thuis komt en eens in je eigen tuin kijkt, krijg je misschien wel inspiratie om er iets aan te veranderen. Zeker wanneer jouw tuin meer op een oerwoud dan op een tuin lijkt, is het misschien wel leuk om daar iets aan te veranderen. Als je niet houdt van veel onderhoud, dan is het heel slim om ten minste een deel van je tuin te beleggen met tegels. Die hoef je tenminste niet te maaien. Bovendien hebben tegels een lange levensduur en is er een grote keuze aan legmotieven. Echter, er zijn zoveel soorten tegels waar je uit kan kiezen, dat het je misschien nu al wel duizelt. Welke tegels moet je gebruiken? In dit artikel bespreek ik veelgebruikte tegels in de tuin.

Allereerst gaan we het hebben over gebakken klinkers. Deze tegels zijn standaard en ook goedkoop, ze kosten tussen de €15 en €25 euro per vierkante meter. Ook is het makkelijk om deze tegels te leggen, want je hebt alleen een laagje zand als ondergrond nodig. Een klein tuintje is in een paar uur gelegd!

Vervolgens hebben we waaltjes, ook dit is een populaire optie voor in de achtertuin. Waalformaten hebben een standaard formaat van 5 bij 20 cm. Het leuke aan waaltjes, is dat ze verkrijgbaar zijn in veel soorten kleuren: je hebt grijze waaltjes, rode waaltjes, zwartje waaltjes en nog veel meer. Waaltjes niet de goedkoopste optie, ze kosten ongeveer €30 tot €45 per vierkante meter.

Tot slot zijn de ceramaxx tegels een veelgekozen tegel voor terrassen. Ceramaxx tegels hebben een glazuurlaag waardoor ze waterafstotend zijn en heel lang goed blijven. Ceramaxx tegels kosten tussen de €35 en €50 per vierkante meter.

https://www.bricksandstones.nl/