Stap Web
Image default
Business / Employment

Tips voor het maken van een CV

Als je gaat solliciteren is het belangrijk dat je een duidelijk CV opsteld. In je CV staan al jouw sterke punten vermeld en laat jij zien waarom jij beter bent dan een andere sollicitant. Je vermeld hierin alle relevante werkervaring, opleidingen en vaardigheden. Zorg ervoor dat je bij het maken van je CV rekening houdt met het bedrijf waar je gaat solliciteren. Probeer bij een creatieve baan ook creatief te zijn, maar houd het bij een formele baan vooral zakelijk en strak. Om te zorgen dat jouw CV een sterke basis heeft, staan hieronder een aantal tips.

◦  Opbouw CV

Probeer in de opbouw van jouw CV rekening te houden met je werkervaring en je studie. Het is handig als je net bent afgestudeerd om eerst je afgeronde studies te vermelden in je CV en daarna je werkervaring. Als je veel werkervaring hebt dan kan je daar beter mee beginnen.

Heb je relevante bijbanen gehad? Plaats deze dan boven je opleidingen. Een relevante bijbaan kan namelijk meer waarde hebben dan een opleiding. Daarnaast begin je altijd met de meest recente werkervaring, opleidingen en vaardigheden op je CV.

◦  Hyperlinks

Door het plaatsen van een hyperlink(s) in jouw CV kan je zorgen voor meer persoonlijke informatie. In een hyperlink kan je linken naar jouw social media pagina’s waardoor de recruiter kan zien wie jij bent en hoe jij je profileert. Zorg er natuurlijk wel voor dat er geen ongepaste content op jouw social media staat. Gebruik deze tip voor jouw CV alleen als het relevant is voor de recruiter. Een voorbeeld: Heb jij een goed uitgewerkt LinkedIn account? Dan kan dit veel toevoegen aan de informatie die jij op je CV hebt staan.

◦  Wees eerlijk

Wees ten alle tijden eerlijk in je CV. Als je op een sollicitatie komt en je kan een bepaald deel uit je CV niet onderbouwen, dan kom je een stuk minder vertrouwbaar over. Denk hierbij vooral aan de sterke punten die jij op jouw CV hebt gezet. Het aandikken van een CV is niet meer dan normaal. Let wel: je kan jouw sterke punten wel overdrijven, maar zeg niet over je zwakke punten dat je er goed in bent.

Is jouw CV helemaal in orde en ben jij klaar voor een nieuwe stap in je carriere? Kom dan nu solliciteren bij OTTO work force voor een baan die bij jou past.

https://www.ottoworkforce.nl