Stap Web
Image default
Business / Employment

Vraag en aanbod ontmoeten elkaar bij detachering

Elk bedrijf heeft op een zeker ogenblik nood aan ervaren en kundig personeel. Soms omdat er een klus te klaren valt, soms omdat door zwangerschapsverlof een vraag om invulling ontstaat. Maar ook kan er sprake zijn van een ziek personeelslid. In al deze gevallen waarin het niet handig en verstandig is om een vaste medewerker aan te trekken kan detachering een uitkomst bieden. U neemt de gedetacheerde niet in dienst maar huurt als het ware zijn of haar kennis en kunde in.

Detachering vanuit het bedrijf gezien

Bij detachering gaat het over het algemeen om hoger geschoolde krachten. Mensen die met minimale inwerking of voorbereiding in staat zijn van uit hun professionaliteit direct aan de slag te gaan. Mensen die begrijpen wat een bedrijf nodig heeft en zich in kunnen leven in de te klaren klus. Mensen die gewend zijn om zelfstandig en proactief te werken. Kortom, mensen waarop u kunt bouwen. Een gedetacheerde kracht mag soms wat duurder zijn dan aan vaste kracht maar u bent verzekerd van een kundige medewerker voor een bepaalde periode. Daarna zit u nergens aan vast. Langer inhuren kan natuurlijk altijd in overleg.

Hoe werkt detachering voor de medewerker

Bij detachering werk je voor een opdrachtgever maar ben je in dienst van het detacheringsbureau. Jullie gaan een detacheringscontract aan waarmee je bijvoorbeeld meer rechten en zekerheden hebt dan als uitzendkracht. Omdat de risico’s bij het detacheringsbureau komen te liggen zullen zij dit doorberekenen aan de opdrachtgever. Wees je er dus van bewust dat je vaak duurder bent dan de mensen die in vaste dienst zijn bij het bedrijf waarvoor je werkt. Ga daar integer mee om. Werken voor een detacheringsbureau geeft je dus zekerheid en tegelijkertijd flexibiliteit. Je bent na de detachering vrij om opnieuw te gaan werken maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om aan andere zaken aandacht te geven.

https://www.vacaturebouw.nl