Stap Web
Image default
Business / Employment

Escape room: een interactief spel

Tegenwoordig kent iedereen het wel. De meeste mensen hebben er vast ook eentje gespeeld. De escape room, het uitje van dit moment.  Je speelt het met vrienden, familie en/of collega’s.  Escape rooms, ook wel ontsnappingskamers genoemd, zijn geschikt voor jong en oud. Daarom is het zo’n populaire activiteit. Werkelijk iedereen vindt het leuk. 

De escape room, een interactief spel

De escape room is een interactief spel. In dit spel wordt je samen met andere spelers in een kamer opgesloten. Al puzzelend moet je zien te ontsnappen uit deze ruimte.  Hiervoor heb je een uur de tijd. En dat is dan ook het minst leuke aan de escape room: het spel duurt maar zo kort. In een tijdsbestek van 60 minuten maak je van alles mee. Emoties als spanning, wanhoop en euforie wisselen elkaar in een razende tempo af. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet is het alweer afgelopen. Terwijl de adrenaline nog door je lijf giert, sta je weer buiten. Maar gelukkig kan je je volgende escape game al inplannen. Want er zijn heel veel escape rooms in Nederland. 

Honderden escape rooms in Nederland

In Nederland zijn er ruim 500 escape rooms verspreidt over heel het land. Elke zichzelf respecterende grote stad heeft wel een paar locaties waar je een escape spel kan doen. In Amsterdam is er Sherlocked, in Utrecht Mysterium, en in Nijmegen heb je Xcape Logix Escape Room en Project Escape. Wanneer je alles in je omgeving hebt gedaan, dan wil je zelfs wat verder reizen om er één te spelen. Want een escape room thema kan je immers maar één keer spelen. Je weet na één keer spelen namelijks alle puzzels en aanwijzingen, dus het verrassingseffect heb je minder bij een tweede keer.

Verschillende escape room thema’s

Escape rooms heb je echt in alle soorten en maten. Elke escape room heeft een eigen thema. Je kunt bijvoorbeeld kiezen, lugubere kinderkamers, duistere laboratoriums en andere horror thema’s. Ben je een beetje bang aangelegd? Dan kan je ook kiezen voor de meer avontuurlijke thema’s. Hierbij kan je denken aan een ontsnapping uit een museum, inbreken bij een bank of een bom ontmantelen. Voor ieder wat wils dus.

Kortom, een escape room is een fantastisch groepsuitje voor jong en oud. Het is geschikt als vriendenuitje, familieuitje of een activiteit onder collega’s. Met wie je een escape room ook speelt, het belooft keer op keer een verrassing te worden. Dus waar wacht je nog op?

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Opzoek naar een heftruckopleiding in Houten? Bij ons zit u zeker goed

Zo ben je zeker dat je goed geholpen wordt

Airco bedrijf Rotterdam