Kosten van zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Ze worden samen met omvormers geïnstalleerd, die de gelijkstroom kunnen omzetten in wisselstroom. Deze wisselstroom kun je vervolgens gebruiken voor je elektronische apparaten. Er kan ook nog verschil gemaakt worden tussen monokristallijn zonnepanelen, polykristallijn zonnepanelen en dunne film zonnepanelen.

Nederland heeft in de afgelopen jaren opvallend veel zonuren gehad. Daarnaast kunnen zonnepanelen ook met bewolkt weer elektriciteit opwekken. Ook in de herfst- en wintermaanden gaan de zonnepanelen dus door met het opwekken van gratis energie. Het klimaat in Nederland is dus geschikt voor zonnepanelen. Wanneer je zonnepanelen laat plaatsen, begin je direct met terugverdienen. De gemiddelde terugverdientijd is ongeveer 10 jaar. De investering van de zonnepanelen heb je dan namelijk geheel terugverdiend en alle opbrengst hierna is winst.

Maar wat kosten zonnepanelen nou eigenlijk? Zonnepanelen zijn nu een stuk goedkoper dan jaren geleden. De prijs hangt echter sterk af van hoeveel zonnepanelen je plaatst en wat voor. Het aantal zonnepanelen kun je bepalen door te kijken naar je energieverbruik en de oppervlakte van je dak.

Je energieverbruik is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je huishouden. Door je jaarlijkse elektriciteitsverbruik te delen door 0,85, weet je hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Daarnaast hangt het aantal zonnepanelen natuurlijk af van hoeveel ruimte je hebt op je dak. Op een gemiddeld dak passen ongeveer 20 zonnepanelen. Wanneer je niet genoeg ruimte hebt voor het aantal zonnepanelen die je nodig hebt, kun je ervoor kiezen je energiebehoefte gedeeltelijk te voorzien met zonnepanelen en de rest aan te vullen met stroom van je energieleverancier.

Het investeren in zonnepanelen verhoogt daarnaast ook de waarde van je huis. Je huis krijgt zo namelijk een beter energielabel en hoe energiezuiniger de woning is, hoe aantrekkelijker het is voor toekomstige kopers. Daarnaast bieden zonnepanelen niet alleen voordelen voor jou, maar ook voor het milieu. De zonnepanelen wekken namelijk schone energie op en zijn daarom een duurzaam alternatief voor de vervuilende fossiele brandstoffen.

https://www.wijsmanduurzaam.nl