Stap Web
Image default
Business / Employment

Vloer in het interieur

Het is een gedeelte van de kamer die vaak een beetje vergeten wordt; de vloer. Wat erg jammer is, want met een vloer kun je net zo’n groot statement maken als met de muren. Toch wordt voor de vloer vaak het goedkoopste laminaat gekozen, of het goedkoopste vinyl, zonder op te letten wat het voor de kamer doet. Terwijl je juist met de vloer heel veel opties hebt!

De eerste keuze is natuurlijk tapijt of een harde vloer zoals vinyl of laminaat. Een tapijt is natuurlijk wat zachter en warmer, maar is veel smettelijker. Het is dan ook niet aan te raden om dit te plaatsen op de begane grond, waar mensen af en toe met hun schoenen zouden kunnen lopen. Voor een slaapkamer is een tapijt wel weer prima, vooral voor kinderen.

Als je tapijt kiest, zijn je keuze mogelijkheden daar meteen klaar. Maar met een harde ondergrond moet je nog uitzoeken welke soort ondergrond, laminaat of vinyl. Dit hangt af van persoonlijke smaak, de inrichting van de rest van de kamer en van functionaliteit. Laminaat voelt een stuk huiselijker aan, maar vinyl is veel makkelijk schoon te maken.

Daarna moet je nog kiezen wat je op de ondergrond wilt doen. Wil je alleen de harde ondergrond, of wil je op bepaalde plekken in de kamer vloerkleden? En hoe moeten die er dan uitzien? Moeten die heel neutraal zijn, zodat ze nauwelijks opvallen? Of moeten ze juist de eye catchers van de kamer zijn? Ook op een kinderkamer waar voor een harde ondergrond is gekozen, past natuurlijk een mooi kleed. Een vloerkleed kinderkamer kan het favoriete personage van het kind bevatten, maar kan ook als speelgoed fungeren. Bijvoorbeeld het vloerkleed waarop een kleine stad te zien is, met wegen erop afgebeeld. Het kind kan dit vloerkleed gebruiken om op te spelen met autootjes.  

https://www.nouvez.nl/