Stap Web
Image default
Business / Employment

Wordt een goede bedrijfsverlener voor jouw collega’s

Bedrijfshulpverlening binnen een bedrijf is onmisbaar en erg belangrijk. Wanneer er zich gevaarlijke situaties op de werkvloer voordoen is het belangrijk dat er iemand is die weet wat die moet doen in deze situatie. De veiligheid en rust kan hierdoor vergroot worden.

Hoe ziet de bedrijfshulpverlener opleiding eruit?

De BHV-opleiding zal twee dagen in beslag nemen, de theorie en praktijk wordt hierbij afgewisseld. Tevens staat er een speciale EHBO-dag en brand-dag op de planning. Tijdens de BHV-cursus zal je als eerste alles leren over levensreddend handelen en vervolgens alles over brandbestrijding. Ook wordt de communicatie behandeld tijdens deze twee dagen. Vragen zoals: hoe bel je het alarmnummer? of hoe geef je iemand anders de opdracht om dit te doen? zullen beantwoord worden tijdens de cursus. Tijdens de BHV-training proberen je voor te bereiden op situaties waar je je normaliter niet op voor kunt bereiden. We kunnen natuurlijk niet inschatten of je in paniek zult raken op het werkelijke moment, maar we zorgen er wel voor dat je een stuk zekerheid en bewustwording meekrijgt. Dit zorgt er veelal voor dat de cursisten beter en sneller kunnen handelen. De bewustwording is er vooral op gericht om mensen alvast na te laten denken over hoe zij zouden reageren in bepaalde situaties. Tijdens de opleiding besteden wij veel aandacht aan de praktijk. Dit doen we voornamelijk omdat we willen dat cursisten exact weten hoe ze in de praktijk moeten handelen. Cursisten kunnen in de theorie namelijk wel leren wat ze moeten doen in een bepaalde gevallen, echter krijgen ze hier meer gevoel bij het praktijk gedeelte. Het is van groot belang dat er niet alleen een certificaat gehaald wordt, maar dat deze bedrijfshulpverleners ook daadwerkelijk hulp kunnen verlenen op het moment dat er een ongeval plaatsvindt.

Het BHV-examen

Aan het einde van een BHV-cursus zal het BHV-examen plaatsvinden. Er wordt zowel een theorie- als praktijkexamen afgenomen, wanneer beide examens met een voldoende zijn afgelegd ontvangen de cursisten een BHV diploma. Met dit BHV-certificaat mag de cursist zich officieel een bedrijfshulpverlener noemen. Wacht niet langer en vraag vandaag nog een BHC-cursus aan!

http://www.blomopleidingen.nl/